Φεγγάρι του Λύκου: Έφτασε η πρώτη πανσέληνος του 2024 - Πώς πήρε το όνομα

Φεγγάρι του Λύκου: Έφτασε η πρώτη πανσέληνος του 2024 - Πώς πήρε το όνομα

Το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου αναμένεται η πρώτη πανσέληνος του έτους, γνωστή και ως «Φεγγάρι του Λύκου», η οποία αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή της στις 00:12 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Είναι γνωστή ως «Φεγγάρι του Λύκου» επειδή κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα ακούγονται δυνατά τα αλυχτίσματα των λύκων.

Συνδυασμένη με τα ουρλιαχτά των λύκων

Τους προηγούμενους αιώνες, οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι λύκοι ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα επειδή πεινούν. Σήμερα ξέρουμε ότι το κάνουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, όπως τον εντοπισμό άλλων μελών της αγέλης, την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών, το μαρκάρισμα της περιοχής τους και τον συντονισμό του κυνηγιού, επισημαίνει το Almanac.

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου συνδέεται με την ελπίδα και το καθαρό όραμα μετά το σκοτάδι

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής, καλούμαστε να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας, αλλά και να έρθουμε σε επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Σε αρκετές κουλτούρες, μάλιστα, το Φεγγάρι του Λύκου θεωρείται ως η κατάλληλη στιγμή για να θυμηθούμε άτομα που έχουν χαθεί από τη ζωή μας, καθώς και να αποτίνουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας.

Έρχεται το Φεγγάρι του Χιονιού

Η επόμενη πανσέληνος θα εμφανιστεί στον ουρανό στις 24 Φεβρουαρίου και είναι γνωστή ως το «Φεγγάρι του Χιονιού» λόγω των μεγάλων χιονοπτώσεων που σημειώνονται συχνά τον δεύτερο μήνα του χρόνου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE