ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Κομμάτι- κομμάτι συμπληρώνει το δύσκολο παζλ των τοπικών εκλογών -Τη Δευτέρα στο πολιτικό γραφείο οι τελικές αποφάσεις

ΔΗΣΥ: Κομμάτι- κομμάτι συμπληρώνει το δύσκολο παζλ των τοπικών εκλογών -Τη Δευτέρα στο πολιτικό γραφείο οι τελικές αποφάσεις

"Προχωράμε μπροστά, αποφασιστικά και δυναμικά αφήνοντας πίσω όσα μας διχάζουν", το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, την Κυριακή, αμέσως μετά που η ίδια άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές στον ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λεμεσού εξελέγη ο Νίκος Σπύρου, για τον υποψήφιο Αντιδήμαρχο στους Δήμους Λεμεσού, Ύψωνα και Λάρνακας εξελέγησαν: Σάββας Στούππας, Αλέκα Στυλιανού και Άκης Ζανννέτου.

Τα...δύσκολα στο πολιτικό γραφείο

Μπορεί η ηγεσία του ΔΗΣΥ να έκλεισε κάποια μέτωπα, ωστόσο τα δύσκολα κομμάτια που θα συμπληρώσουν το παζλ των δημοτικών εκλογών, βρίσκονται στα χέρια του πολιτικού γραφείου, το οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, εν μέσω τριγμών, κυρίως για το ζήτημα του περιφερειάρχη Πάφου. Ως γνωστό, ο Μάριος Τσέλεπος αρνήθηκε να αναμετρηθεί με τον τέως βουλευτή Κωστάκη Κωνσταντίνου, λόγω της συμπεριφοράς του τελευταίου, στις προεδρικές εκλογές. Επικαλούμενος το καταστατικό του κόμματος, ο κ. Τσέλεπος σημείωσε πως ο κ. Κωνσταντίνου δεν νομιμοποιείται να είναι υποψήφιος στο κόμμα του οποίου έχει γυρίσει την πλάτη, υποστηρίζοντας άλλο υποψήφιο και όχι τον υποψήφιο του κόμματός του.

Την ίδια άποψη εκφράζουν με επιστολή τους 17 στελέχη του ΔΗΣΥ τα οποία δηλώνουν έκπληκτα με την αντίδραση της ηγεσίας για την πρόθεσή της, να τιμωρήσει τον Μάριο Τσέλεπο, αντί να ζητήσει από τον Κωστάκη Κωνσταντίνου, να λογοδοτήσει. Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Κρις Τριανταφυλλίδης υποδεικνύει ότι υπάρχουν σαφείς καταστατικές διατάξεις, οι οποίες παραβιάστηκαν και ότι ο κ. Κωνσταντίνου αν και μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Ερωτηματικό για τον Δήμο Λάρνακας

Την ώρα που η ηγεσία του ΔΗΣΥ τονίζει πως όλες οι διαδικασίες γίνονται με διαφάνεια αφουγκραζόμενη τα "θέλω"και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, μυστήριο ακόμα και για τα μέλη της επαρχιακής επιτροπής Λάρνακας, παραμένει το όνομα του υποψηφίου του κόμματος, για τη θέση του Δημάρχου."Θα έχουμε υποψήφιο Δήμαρχο στη Λάρνακα" δήλωνε με νόημα την περασμένη Παρασκευή η Αννίτα Δημητρίου, η οποία ήταν καλεσμένη στον Alpha Κύπρου.Παρά τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για γυναίκα υποψήφια στον Δήμο Λάρνακας, πληροφορίες της τελευταίας στιγμής φωτογραφίζουν τον Χάρη Μίλλα.

Θυμίζουμε ότι κ. Μίλλας είχε αποσύρει το ενδιαφέρον του, με επιστολή που απέστειλε στην ηγεσία του κόμματος.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ώρες ο κ. Μίλλας δέχεται έντονες πιέσεις από την Πινδάρου για να αποδεχθεί το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου απέναντι στον Ανδρέα Βύρα και αυτό, όπως σημείωναν πηγές από τον ΔΗΣΥ στο "Τ" "για να μην δοθεί χώρος στο ΕΛΑΜ, το οποίο δεν αποκλείεται να κατέβει με δικό του υποψήφιο. Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ίσως προκαλέσει μετακίνηση δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ προς το ΕΛΑΜ.

Εκκρεμότητες και στο Παραλίμνι

Το παζλ των υποψηφίων για τη δημαρχία στον Δήμο Παραλιμνίου θα κληθεί να ολοκληρώσει το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ, τη Δευτέρα. Για τη θέση, ενδιαφέρονται οι Γιώργος Νικολέττος, Κλεάνθης Κουτσόφτας, Παναγιώτης Κύζας και Λουκάς Πολυκάρπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top