ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρομαντικοί προορισμοί για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - Άρχισαν ήδη οι κρατήσεις για τα τριήμερα - Πού ταξιδεύουν οι Κύπριοι

Ρομαντικοί προορισμοί για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - Άρχισαν ήδη οι κρατήσεις για τα τριήμερα - Πού ταξιδεύουν οι Κύπριοι

Η ημέρα των ερωτευμένων προσφέρεται για να περάσει κανείς χρόνο με το αγαπημένο του άτομο και δεν είναι λίγοι αυτοί που ταξιδεύουν και σε ρομαντικούς προορισμούς στο εξωτερικό.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Αντώνης Ορθοδόξου, σημείωσε ότι φέτος επειδή η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι Τετάρτη, και δεν βολεύει καθώς θα πρέπει να πάρουν άδεια από τη δουλειά, δεν είχαν ανακοινωθεί σχετικά πακέτα. «Για τον ίδιο λόγο, βλέπουμε μια αύξηση στην κινητικότητα για ταξίδια για το προηγούμενο ή το επόμενο σαββατοκύριακο από τις 14 Φεβρουαρίου», πρόσθεσε.

Στους αγαπημένους προορισμούς των Κυπρίων αυτή την περίοδο είναι η Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και Κεντρική Ευρώπη (Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα) και σε λιγότερο βαθμό Λονδίνο και Ιταλία (Ρώμη και Μιλάνο). «Γενικά οι Κύπριοι προτιμούν προορισμούς με απευθείας πτήση καθώς κλείνουν συνήθως για τριήμερα και δεν θέλουν να χάνουν χρόνο λόγω ενδιάμεσων σταθμών και αναμονής», ανέφερε ο Αντώνης Ορθοδόξου.

Ήδη, πρόσθεσε, άρχισαν να κάνουν κρατήσεις για τα τριήμερα της Καθαράς Δευτέρας στις 18 Μαρτίου αλλά και της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου που φέτος πέφτουν Δευτέρα. Ακόμη και στις 30 Ιανουαρίου που είναι Τρίτη και θα είναι κλειστά τα σχολεία υπάρχει κάποια κινητικότητα, και δημιουργήθηκαν κάποια πακέτα που ενδιαφέρουν δασκάλους και καθηγητές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ACTA οι προορισμοί που επιλέγουν είναι οι ίδιοι με αυτή την περίοδο, που έχουν αναφερθεί πιο πάνω.

Όσον αφορά τουρίστες που επιλέγουν την Κύπρο αυτή την περίοδο, ο Αντώνης Ορθοδόξου σημείωσε πως υπάρχει μια μειωμένη κίνηση αλλά γενικά υπάρχει αισιοδοξία ότι το 2024 θα υπάρχει αυξημένη κίνηση και η όποια απώλεια από το Ισραήλ θα καλυφθεί από την Κεντρική Ευρώπη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top