ΥΓΕΙΑ

Πιο αδύνατος δεν σημαίνει απαραίτητα και πιο υγιής: Μύθοι και αλήθειες για το σωματικό βάρος

Πιο αδύνατος δεν σημαίνει απαραίτητα και πιο υγιής: Μύθοι και αλήθειες για το σωματικό βάρος

Επιστήμονες της υγείας και ιατροί καταρρίπτουν τον μύθο ότι οι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι δεν είναι υγιείς σε αντίθεση με τους αδύνατους συνανθρώπους μας που αυτομάτως θεωρείται ότι σφύζουν από υγεία.

Η Δρ. Φατίμα Κόντι, ιατρός και επιστήμονας που μελετά την παχυσαρκία, υποστηρίζει ότι το σωματικό βάρος δεν υπαγορεύει απαραίτητα και την κατάσταση της υγείας. Υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες, αλλά ότι από μόνο του δεν μπορεί να δώσει την πλήρη εικόνα καθώς δεν λέει τίποτα για την ικανότητα ενός ατόμου να λειτουργήσει και να αποδώσει καθημερινά.

«Δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του και να υποθέσεις αυτομάτως ότι κάποιος που είναι μεγαλόσωμος δεν είναι υγιής ενώ κάποιος που είναι αδύνατος είναι υγιής. Οι περισσότεροι αυτό κάνουν αλλά είναι κάτι που εγώ ονομάζω “ιατρική του ποδαριού”», λέει η Δρ. Φατίμα Κόντι.

Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η υγιεινή διατροφή και η σωματική άσκηση μπορεί να είναι σημαντικά για την υγεία, αλλά δεν μπορούν όλοι να χάσουν κιλά με αυτόν τον τρόπο.

«Αυτό που αρχίζουμε να βλέπουμε είναι ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι υπέρβαρων και παχύσαρκων. Διαφορετικές κατηγορίες. Μπορούμε να τις ονομάσουμε κατηγορία Α, κατηγορία Β, κατηγορία Γ και όλες να ανταποκρίνονται σε διαφορετικά πράγματα», Δρ. Σάντζεϊ Γκούπτα, οικοδεσπότης του podcast «Chasing Life».

Ο Δρ. Σάντζεϊ Γκούπτα προσθέτει ότι υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ενώ άλλοι όχι κι αυτό συμβαίνει διότι τα σκευάσματα για την απώλεια βάρους κερδίζουν έδαφος.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top