ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτούς τους υποψήφιους θα στηρίξει το ΔΗΣΥ στις δημοτικές εκλογές - Η λίστα και όσα συζητήθηκαν

Αυτούς τους υποψήφιους θα στηρίξει το ΔΗΣΥ στις δημοτικές εκλογές - Η λίστα και όσα συζητήθηκαν

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου ήταν η ενημέρωση από την Πρόεδρο κ. Αννίτα Δημητρίου για την επιστολή την οποία απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με επίκεντρο το κυπριακό.

Η κ. Δημητρίου ανέλυσε στο Πολιτικό Γραφείο το περιεχόμενο της επιστολής μέσω της οποίας τονίζεται ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα οδηγήσει σε άρση του αδιεξόδου, επαναδιατυπώνεται η θέση για επανέναρξη των συνομιλιών πάνω στο συμφωνημένο πλαίσιο, ζητείται η σαφής θέση για επανέναρξη από εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντανά και υποβάλλονται  εισηγήσεις για ορθότερη προετοιμασία, αξιοποιώντας την παρουσία της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα.

Στη συνέχεια το Πολιτικό Γραφείο συνέχισε την αξιολόγηση υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές καθώς και παρεμφερή θέματα που αφορούν τις επερχόμενες αναμετρήσεις.  Επίσης αποφασίστηκε η στήριξη των πιο κάτω ανεξάρτητων υποψηφίων:

Νίκος Σπύρου, υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λεμεσού

Κυπριανός Φιλίππου, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λατσιών

Σάββας Στούππας, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λεμεσού

Αλέκα Στυλιανού, υποψήφια Αντιδήμαρχος Ύψωνα

Άκης Ζαννέτου, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λάρνακας

Άννα Κοσμά, υποψήφια Αντιδήμαρχος Σκαρίνου,

Ανδρέας Τούττουλος, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Πόλις Χρυσοχούς

 

Επίσης, με μυστική ψηφοφορία το Πολιτικό Γραφείο επικύρωσε την υποψηφιότητα του κ. Κώστα Κωνσταντίνου για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου.

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε όπως οι υποψηφιότητες για τις επερχόμενες ευρωεκλογές κατατεθούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024. 

Το Πολιτικό Γραφείο επισήμανε την καταστατική υποχρέωση όπως όλοι οι υποψήφιοι που στηρίζονται από την Παράταξη να στηρίζουν και όλες τις επιλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού. Σε διαφορετική περίπτωση, με βάση τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού, αποφασίστηκε όπως το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει για να άρει τη στήριξή του προς οποιοδήποτε υποψήφιο, και θα ενεργοποιηθεί η απόφαση του πειθαρχικού για να αναστολή εκλογικών δικαιωμάτων για τουλάχιστον 6 χρόνια.

Όλα τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, με το πέρας της συνεδρίας, έστειλαν το μήνυμα του σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων αλλά και της ομόθυμης συμβολής στην καλλιέργεια κλίματος σύμπνοιας και ενότητας για να κρατήσουμε την Παράταξή μας την πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη του τόπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Kωνσταντίνα Ευριπίδου: Το μήνυμα που της άφησε η κόρη της στο tablet και τη συγκίνησε

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΣτα... χαρακώματα Νικόλας-Χρίστου: «Είναι σύμπτωση όπου βρίσκουμε το ΕΛΑΜ, βρίσκουμε και κουκουλοφόρους;» - «Μην μου φορτώνετε ευθύνες»

Στα... χαρακώματα Νικόλας-Χρίστου: «Είναι σύμπτωση όπου βρίσκουμε το ΕΛΑΜ, βρίσκουμε και κουκουλοφόρους;» - «Μην μου φορτώνετε ευθύνες»

Στην υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ επικεντρώθηκε η συζήτηση Προέδρου ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, και του Προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστο Χρίστου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top