ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα Περδίκη στο ThemaOnline: «Θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν την λίστα Λαγκάρντ!»

Βόμβα Περδίκη στο ThemaOnline: «Θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν την λίστα Λαγκάρντ!»

Την πεποίθηση του ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να «αγγίξουν» την λίστα Λαγκάρντ, εξέφρασε ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας.

Συγκεκριμένα είπε πως, «έχω την άποψη ότι όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα, κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρέμβουν και να αλλοιώσουν τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ».

Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε δημοσιοποίηση της λίστας αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική απόφαση. 

Σημειώνεται ότι ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του επανειλημμένα τόνισε πως η δημοσιοποίηση της λίστας προσκρούει στο υπηρεσιακό απόρρητο, βάσει των νόμων περί φορολογίας, όπου την ευθύνη για την εμπιστευτικότητα της έχει ο έφορος Φορολογίας Γιαννάκης Λαζάρου.

Ο κ. Περδίκης συνέχισε λέγοντας ότι, «τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα ανεξάρτητα με το εάν θα αποδεικτή αν είναι ένοχοι ή όχι». 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εφτά από τους 56 βουλευτές κατέθεσαν δήλωση Οικονομικών Συμφερόντων για σκοπούς διαφάνειας στις αρχές του χρόνου. Οι βουλευτές που ανταποκρίθηκαν είναι οι Αδάμου Αδάμος Α.Κ.Ε.Λ., Αντωνίου Αντώνης ΔΗ.ΚΟ., Γεωργίου Γεώργιος ΔΗ.ΣΥ., Ζαχαρίου Ζαχαρίας ΔΗ.ΣΥ., Περδίκης Γιώργος Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών,  Προκοπίου Γεώργιος ΔΗ.ΚΟ και Τορναρίτης Νίκος ΔΗ.ΣΥ.

Παράλληλα, στην σημερινή ( Τρίτη 15/9) συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Θεσμών και Ελέγχου της Βουλής, όπου πραγματοποιήθηκε έχοντας στην ατζέντα την λίστα, ζητήθηκε από τον κ. Περδίκη καθώς και την βουλευτή της ΕΔΕΚ Ρούλλα Μαυρονικόλα όπως τεθεί χρονοδιάγραμμα σε ότι αφορά τον έλεγχο της λίστας. Αυτό απορρίφθηκε από τους υπόλοιπους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Λίστα Λαγκάρντ: Ερευνώνται 490 φυσικά και νομικά πρόσωπα

Τάσος Χριστοδούλου
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top