ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αθώος ο γιατρός για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε δύο πρόσωπα που απεβίωσαν

Αθώος ο γιατρός για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε δύο πρόσωπα που απεβίωσαν

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας με σημερινή απόφαση του αθώωσε γιατρό ηλικίας 55 ετών, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊου για δυο άτομα, που δεν είχε εμβολιάσει. Τα άτομα αυτά είχαν ασθενήσει με COVID-19 και απεβίωσαν κατά τη νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.

Το Κακουργιοδικείο σημειώνει στην απόφασή του ότι «δεν έχει ενώπιον του μαρτυρία με την αποδεικτική αξία που απαιτείται σε ποινικές υποθέσεις για να προβεί σε κρίση ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει εμβολιάσει τα δύο άτομα,  γεγονός που αποτελεί βασικό στοιχείο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει».

Επίσης το Δικαστήριο αναφέρεται στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και στην ανώμοτη δήλωση του 55χρονου γιατρού, κρίνοντας ότι «η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει την υπόθεση της εναντίον του κατηγορούμενου πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας».

Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας «ο κατηγορούμενος αθωώνεται και απαλλάσσεται στο σύνολο του κατηγορητηρίου».

Ο γιατρός αντιμετώπιζε 12 συνολικά κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν συνομωσία για καταδολίευση, πλαστογραφία επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.

Επίσης εσκεμμένη διενέργεια ψευδούς ή ανακριβούς δήλωσης ή καταχώρισης στα αρχεία ή άλλα έγγραφα και βιβλία που χρησιμοποιούνται για υποβολή απαιτήσεων από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας από παροχέα υπηρεσιών φροντίδας, με σκοπό να εξαπατήσει τον Οργανισμό και να εισπράξει αμοιβή για υπηρεσίες ή προμήθειες που δεν παρέσχε ή μεγαλύτερα ποσά από εκείνα που κανονικά θα δικαιούτο.

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου αναφέρεται πως η Κατηγορούσα Αρχή είχε αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος στις 16/5/2021 και την 1/7/21 συνωμότησε με δύο ασθενείς του, ηλικίας 41 και 43 ετών, έτσι ώστε να τους εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 και γι’αυτό πλαστογράφησε και εξέδωσε τα πιστοποιητικά, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε εμβολιάσει τα δύο άτομα. 

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε αναφέρει ότι αυτός είχε εμβολιάσει τα δύο άτομα κατά του κορωνοϊού.

Για την υπόθεση, η Κατηγορούσα Αρχή είχε καλέσει 11 μάρτυρες και κατέθεσε συνολικά 25 τεκμήρια, ενώ ο κατηγορούμενος προέβη σε ανώμοτη δήλωση και κάλεσε έναν μάρτυρα υπεράσπισης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑΕυρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top