ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΕΛΜΕΚ: Προσβλέπει σε παραγωγικό διάλογο μετά τη συνάντηση με ΥΠΑΝ

ΟΕΛΜΕΚ: Προσβλέπει σε παραγωγικό διάλογο μετά τη συνάντηση με ΥΠΑΝ

λπίζουμε ότι η χθεσινή συνάντηση θα αποτελέσει ένα θετικό πρόσημο και ακριβώς να βοηθήσει στο να είναι πιο παραγωγικός και δημιουργικός ο διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος στο ΚΥΠΕ, ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη με την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, και ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Προγραμματισμού του Υπουργείου, συζητήθηκαν εκτενώς και τα έξι ζητήματα, τα οποία είχε θέσει η ΟΕΛΜΕΚ σε επιστολή της στην Υπουργό.

Πρόσθεσε ότι η Υπουργός Παιδείας τους ενημέρωσε για το τι έχει κάνει το Υπουργείο μέχρι σήμερα στο κάθε αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ.

ίπε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και η ΟΕΛΜΕΚ επισήμανε ορισμένα πράγματα, που θεωρεί ότι πρέπει να τα λάβει υπόψιν του σοβαρά το Υπουργείο Παιδείας.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι εντός των επόμενων ημερών θα τους σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας ένα πρακτικό της συνάντησης με το τι λέχθηκε για το κάθε ζήτημα και για τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν στο κάθε ζήτημα.

Ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι τα θέματα που τέθηκαν είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα ιδιωτικά σχολεία, η επαναφορά μέτρων εκπαιδευτικού χαρακτήρα που καταργήθηκαν την περίοδο 2013-2019, όπου εδώ το Υπουργείο τους είπε ότι έκανε μια κοστολόγηση την οποία θα τους στείλουν και θα δουν παραπέρα πώς θα συνεχίσουν, η εργοδότηση με συμβάσεις από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για τα ΚΙΕ και για τα ΔΡΑΣΕ, το τριετές χρονοδιάγραμμα για τα κλιματιστικά του 2024 -2027 και να μην αποσπώνται διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης στο Υπουργείο ή σε άλλες υπηρεσίες.

Απαντώντας σε ερώτηση αν συζήτησαν και το θέμα των εξετάσεων, ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι το πρόγραμμα των Παγκυπρίων έχει ήδη ανακοινωθεί, σημειώνοντας ότι κατά τη συνάντηση είδαν σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα των απολυτηρίων, των προαγωγικών εξετάσεων του γυμνασίου και του λυκείου.

Σημείωσε ότι η εξεταστέα ύλη για την Γ΄Λυκείου υπάρχει, ενώ για τις άλλες τάξεις, η εξεταστέα ύλη θα ανακοινωθεί λίγο πριν το Πάσχα.

«Ελπίζουμε ότι η συνάντηση θα αποτελέσει ένα θετικό πρόσημο και ακριβώς να βοηθήσει στο να είναι πιο παραγωγικός και δημιουργικός ο διάλογος της ΟΕΛΜΕΚ με το ΥΠΑΝ», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Kωνσταντίνα Ευριπίδου: Το μήνυμα που της άφησε η κόρη της στο tablet και τη συγκίνησε

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΑυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε τον διορισμό της κας Ευγενίας Χριστοδούλου και του κ. Γεώργιου Καρατζιά, αμφότεροι ορκωτοί λογιστές, με εκτενή πείρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις θέσεις των εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top