LIKE ONLINE

Ψάρια που...κάνουν σεξ έχουν ξεσηκώσει μια ολόκληρη πόλη - Παράπονα από τους κατοίκους γιατί δεν μπορούν να κοιμηθούν - Βίντεο

Ψάρια που...κάνουν σεξ έχουν ξεσηκώσει μια ολόκληρη πόλη - Παράπονα από τους κατοίκους γιατί δεν μπορούν να κοιμηθούν - Βίντεο

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι στη Φλόριντα, καθώς ψάρια που κάνουν σεξ δημιουργούν ήχους που προκαλούν πονοκέφαλο.

Οι κάτοικοι της Tampa Bay, στη Φλόριντα, έχουν παλέψει με μια ιδιότυπη νυχτερινή διαταραχή που προέρχεται από ψάρια που κάνουν σεξ. Οι θεωρίες σχετικά με την προέλευση αυτών των ήχων ποικίλλουν, από μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι θορυβώδη νυχτερινά κέντρα που παραβιάζουν τους κανόνες, ακόμη και την πιθανότητα εξωγήινης δραστηριότητας.

 

 

Ο James Locascio , επιστήμονας από το Θαλάσσιο Εργαστήριο και Ενυδρείο στη Σαρασότα, ανέπτυξε μια πειστική θεωρία που υποδεικνύει μια υδάτινη πηγή του νυχτερινού θορύβου. Αυτή την εβδομάδα, ξεκίνησε μια μελέτη που περιλαμβάνει θαλάσσια μικρόφωνα για να διερευνήσει την υπόθεσή του: οι ήχοι είναι οι φωνές του ψαριού black drum, μια θεωρία για την οποία είναι σχεδόν βέβαιος λόγω παρόμοιας έρευνας που διεξήγαγε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο για τον Locascio. Στο Cape Coral, οι κάτοικοι βίωσαν μια παρόμοια κατάσταση με τους αδιάκοπους θορύβους να διαταράσσουν την ηρεμία. Ήταν κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων που ο Locascio διερεύνησε αυτό το φαινόμενο, ανακαλύπτοντας τελικά ότι οι ήχοι ήταν αποτέλεσμα των ψαριών black drum που επιδίδονταν στις τελετουργίες ζευγαρώματος. Η πρωτοποριακή έρευνά του διευκολύνθηκε από μια καθηγήτρια φυσικών επιστημών, η οποία του επέτρεψε να χρησιμοποιήσει την πίσω βεράντα της ως αυτοσχέδιο ερευνητικό σταθμό για τρεις μήνες.

Επανασυνδεόμενος με τη δασκάλα μετά από 18 χρόνια, ο Locascio μοιράστηκε ότι βρίσκεται να ερευνά ένα παρόμοιο ακουστικό μυστήριο στη Φλόριντα. Οι ήχοι, εξήγησε, προέρχονται από τα ψάρια black drum κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ζευγαρώματος.

Αυτή η φυσική εξήγηση, αν και σίγουρα λιγότερο εντυπωσιακή από ορισμένες από τις πιο παράξενες θεωρίες, προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στην πολυπλοκότητα της θαλάσσιας ζωής.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top