Μας «έκαψε» ο Άγιος Βαλεντίνος - Ετήσια αύξηση μέχρι 9,7% σε βασικά προϊόντα της ημέρας της αγάπης

Μας «έκαψε» ο Άγιος Βαλεντίνος - Ετήσια αύξηση μέχρι 9,7% σε βασικά προϊόντα της ημέρας της αγάπης

Πληθωρι(στι)κή αγάπη με αύξηση από 0,7% μέχρι 9,7% στις τιμές βασικών προϊόντων/υπηρεσιών της σημερινής ημέρας της αγάπης (Αγίου Βαλεντίνου), σε σύγκριση με πέρσι, παρουσιάζουν τα στοιχεία που αφορούν τον μήνα Ιανουάριο του 2024 και τα οποία συγκέντρωσε η Στατιστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, «ο πληθωρισμός ανεβάζει τις τιμές σχεδόν σε κάθε είδος που θεωρείται βασικό στοιχείο της ημέρας».

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό 9,7% σημειώνουν οι τιμές των κοσμημάτων, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023 και ακολουθούν οι τιμές των ξενοδοχείων και μοτέλ με ετήσια αύξηση 9,5%, οι τιμές στις σοκολάτες 7,7% και οι τιμές κομμωτηρίων για γυναίκες κατά 6,3%.

Αύξηση 5,7% καταγράφεται στις προσωπικές θεραπείες περιποίησης, 5,6% στις τιμές εστιατορίων και καφετεριών, 5,2% στα φυτά και στα άνθη και αύξηση 3,8% στα είδη ζαχαροπλαστείου.

Μικρότερες ετήσιες αυξήσεις σημειώνουν οι τιμές κρασιού κατά 2,1%, οι τιμές στα ενδύματα για γυναίκες κατά 1,6%, οι τιμές σε ανδρικά ενδύματα κατά 1% και οι τιμές στα ρολόγια κατά 0,7%.

Μείωση κατά 0,1% σημειώνουν οι τιμές στους κινηματογράφους, θέατρα και συναυλίες και κατά 3,4% οι τιμές στα χαρτικά είδη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE