Οι αγροτικές οργανώσεις θα διαδηλώσουν στη Μαδρίτη στις 26 Φεβρουαρίου

Οι αγροτικές οργανώσεις θα διαδηλώσουν στη Μαδρίτη στις 26 Φεβρουαρίου

Οι αγροτικές επαγγελματικές οργανώσεις Asaja, COAG και UPA, οι οποίες συνεχίζουν με το ημερολόγιο διαμαρτυριών τους σε ενότητα δράσης βγάζοντας στους δρόμους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους από όλους τους τομείς, θα διαδηλώσουν στη Μαδρίτη στις 26 Φεβρουαρίου, που συμπίπτει με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους.

Οι αγροτικές οργανώσεις θεωρούν ότι οι υπουργοί Γεωργίας πρέπει να ενεργήσουν «επειγόντως» και να εγκρίνουν μεταρρυθμίσεις σχετικά με την τροφική αλυσίδα, τις εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, τη γραφειοκρατική απλοποίηση και την ευελιξία της ΚΑΠ, μεταξύ άλλων.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη οι κινητοποιήσεις σε ορισμένες περιοχές της χώρας στην ένατη ημέρα διαμαρτυριών. Αύριο Πέμπτη 15/2 τους εκπροσώπους των αγροτών θα συναντήσει εκ νέου ο υπουργός Γεωργίας.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE