ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Όταν το μίσος κάνει παπάδες

Όταν το μίσος κάνει παπάδες

Αυτό που κανένας από όσους τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ελευθερία της έκφρασης αδυνατεί να καταλάβει (ή στις περισσότερες περιπτώσεις κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν) είναι ότι σε σχολείο ενός υποτίθεται σύγχρονου, πολιτισμένου, ευρωπαϊκού κράτους ΔΕΝ προβάλλεις εν ώρα μαθήματος βίντεο με το κήρυγμα ενός παπά και τίτλο “Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας αποδομεί σε τρία λεπτά την ομοφυλοφιλία”.

Πόσο μάλλον όταν το εν λόγω κήρυγμα ξεχειλίζει από ρητορική μίσους, no-shit-Sherlock παρατηρήσεις (“άνδρας και γυναίκα έχουν διαφορετικό αναπαραγωγικό σύστημα”, “ δεν ενώνονται δύο άντρες μαζί” κλπ) και ψευδοεπιστημονικές μπούρδες από αυτές που αράδιαζε το παπαδαριό με περισσή ευκολία την περίοδο της πανδημίας. Σε καμία περίπτωση και για οποιοδήποτε λόγο. Ακόμα κι αν θέλεις να προκαλέσεις μια συζήτηση για το θέμα δεν το πράττεις την ώρα των θρησκευτικών(!) και σίγουρα δεν βάζεις έναν ανέραστο ηλικιωμένο άνδρα (που πιθανότατα την τελευταία φορά που έκανε σεξ υπήρχε ακόμα το Σύμφωνο της Βαρσοβίας) να πει σε μια τάξη με λυκειόπαιδα πως, πότε και με ποιον θα το κάνουν. Εκτός κι αν έχει ο ίδιος απορίες αλλά και πάλι μπορεί να πάει στον πρώην Κιτίου να του τις λύσει (αν και έχει ένα μικρό πρόβλημα με τη συναίνεση).

Εκτός του ότι ο/η θεολόγος που το πρόβαλλε είπε ψέματα ότι περιλαμβάνεται στην επίσημη διδακτική ύλη (κάτι που διέψευσε το Υπουργείο) υπάρχουν άλλες ώρες, άλλα -πιο σχετικά- μαθήματα και πιο κατάλληλοι καθηγητές να μιλήσουν για ανατομία, σεξ, σχέσεις, αναπαραγωγή και ομοφυλοφιλία από τους παπάδες με πολιτικά που είναι το 90% των Κυπρίων θεολόγων. Αλήθεια, πόσο χριστιανικό είναι άραγε να βάζεις σε παιδιά να δουν ένα βίντεο όπου ένας Μητροπολίτης (άρα, στα μάτια πολλών παιδιών, ένας άνθρωπος με εξουσία, βαρύτητα και κύρος) “αποδομεί” την ομοφυλοφιλία λες και είναι θεωρία συνωμοσίας, ιδεολογία ή κάποιος βλαβερός εθισμός; Να κηρύττει πως η μόνη φυσική και ευλογημένη ένωση για τεκνοποίηση είναι αυτή μεταξύ ανδρός και γυναικός, άρα αν είσαι gay ή παιδί που γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση, παρένθετη μητέρα ή υιοθετημένο (ακόμα κι από ετερόφυλους) γονείς είσαι μίασμα, ανωμαλία, απόκλιση, αφύσικο; Δεν του περνάει του “ανθρώπου του Θεού (και του ιερωμένου αλλά και του θεολόγου) ότι με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιεί το bullying σε βάρος gay μαθητών ή εκείνων τέλος πάντων που δεν πληρούν τα τα αρσενικά/θηλυκά πρότυπα των νταήδων που διδάχθηκαν από γονείς που τους έκαναν σαν τα μούτρα τους και -καλή ώρα- εκπαιδευτικούς που σε μια αληθινά προηγμένη κοινωνία δεν θα έκαναν ούτε για σχολικοί τροχονόμοι; Λες και δεν έχουμε έξαρση του bullying, του ρατσισμού, του σεξισμού και της ομοφοβίας στα σχολεία, ας δώσουμε στους νταήδες το ελεύθερο να χλευάζουν, να βρίζουν και να χτυπάνε όσους είναι ή μαρκάρονται ως gay “αφού είναι ανώμαλοι και μη ευλογημένοι από τον Θεό, το είπε και ο παπάς στο βίντεο”, σωστά;

Η ρητορική μίσους, ο διαχωρισμός, η περιθωριοποίηση μαθητών, η ανισότητα και οι οποιεσδήποτε διακρίσεις ΔΕΝ είναι “αντίθετη άποψη” όπως μας είπε ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς αντιδρώντας στη δικαιολογημένη αντίδραση της Αλεξάνδρας Ατταλίδου για το κατάπτυστο βίντεο (ο ίδιος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής μέλος της οποίας είναι και το-τελευταίο-γνήσιο-αρσενικό-του-νησιού Ανδρέας Θεμιστοκλέους σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί η δημόσια εκπαίδευση θυμίζει Σάλεμ του 1692). Επειδή μέσω της -επιστημονικά τεκμηριωμένης- σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία γίνεται λόγος για την ομοφυλοφιλία θα πρέπει να ορθώνεται ομοφοβικός λόγος από άσχετους ρασοφόρους και μη ως... αντίβαρο ή για να... “ακούγονται όλες οι απόψεις”.

Και επιτέλους ας πάψει το παραμύθι. Δεν υπάρχει η παραμικρή επιστημονική τεκμηρίωση ότι ένα παιδί με ομόφυλους γονείς θα βγει ομοφυλόφιλο. Αντίθετα είναι σχεδόν βέβαιο ότι όταν ο ένας γονέας είναι μαλάκας το παιδί θα εξελιχθεί σε έναν  πρώτης τάξεως μαλακισμένο νταή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top