ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank - Βασίλης Ψάλτης: Θα συμβάλουμε στην ισχυρή ανάπτυξη της Κύπρου

Alpha Bank - Βασίλης Ψάλτης: Θα συμβάλουμε στην ισχυρή ανάπτυξη της Κύπρου

Τη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο Όμιλος Alpha Bank στις δυνατότητες εξέλιξης και τις θετικές προοπτικές της οικονομίας της Κύπρου ανέδειξε ο κύκλος συναντήσεων που είχαν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνο Ηροδότου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Βασίλειος Ράπανος, και ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης, επικεφαλής ομάδας στελεχών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Alpha Βank Cyprus Μιχάλη Κολακίδη και το νέο CEO της Τράπεζας Μίλτο Μιχαηλά, η ηγετική ομάδα του Ομίλου της Alpha Βank, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τους Λάζαρο Παπαγαρυφάλλου, Chief Financial Officer, Γιάννη Εμίρη, Chief of Wholesale Banking, και Φραγκίσκη Μελίσσα, Chief Human Resources Officer, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking της Alpha Βank Cyprus, Χριστόφορο Στυλιανίδη, είχε επίσης σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου, σηματοδοτώντας την αποφασιστικότητα του Ομίλου να ενισχύσει το αποτύπωμά του στην κυπριακή αγορά και να αποτελέσει αξιόπιστο τραπεζικό εταίρο για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι ο Όμιλος Alpha Βank πιστεύει στις σημαντικές δυνατότητες και τις θετικές προοπτικές της Κύπρου και της οικονομίας της, η οποία επιτυγχάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και επιδεικνύει μεγάλη ανθεκτικότητα σε μία περίοδο αυξημένων διεθνών προκλήσεων. Εξέφρασε τη στήριξη του Ομίλου στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Παράλληλα, εξήρε τον καταλυτικό ρόλο του κ. Χριστοδουλίδη και της κυβέρνησής του στη θετική πορεία που καταγράφει η κυπριακή οικονομία και τον ευχαρίστησε για τον εποικοδομητικό διάλογο που επιτεύχθηκε στις συζητήσεις για τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις (ΜΕΧ). Ο CEO του Ομίλου Alpha Βank ενημέρωσε επίσης τον Κύπριο Πρόεδρο για τη νέα περίοδο εξωστρέφειας και ανάπτυξης της Τράπεζας στην Κύπρο, ενώ συζητήθηκαν οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες επηρεάζουν την Κύπρο, αλλά και η πορεία υλοποίησης των επενδύσεων και των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τη Διοικητική ομάδα της Alpha Βank υποδέχθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο της Λευκωσίας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος. Στην προσφώνησή του προς τον Μακαριότατο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου, Β. Ράπανος υπογράμμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εκκλησίας της Κύπρου στην πνευματική και κοινωνική ζωή και στους δίκαιους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και τη σημαντική συμβολή της στην οικονομική αναγέννηση του νησιού.

Κοινές δηλώσεις με τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου

Σε κοινές δηλώσεις, μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση του Ομίλου Alpha Βank και της Alpha Βank Cyprus, ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μάκης Κεραυνός ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Alpha Βank έχει αποφασίσει να συνεχίσει την ανάπτυξή της στην Κύπρο και να υλοποιήσει ένα σχέδιο ανάπτυξης το οποίο συνάδει και με τους στόχους της κυπριακής κυβέρνησης. Έχουμε εντοπίσει τομείς, στους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες και συνεργασίες. Εύχομαι στην Τράπεζα κάθε επιτυχία και να συνεχίσει την ανοδική και αναπτυξιακή της πορεία».

Ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης τόνισε,

«Για τον Όμιλο Alpha Βank, η Κύπρος αποτελεί μία σημαντική αγορά, όχι μόνο λόγω των άρρηκτων δεσμών που τη συνδέουν με την Ελλάδα, αλλά και γιατί έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, εξελισσόμενο σε πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Είμαστε εδώ για να τονίσουμε τη βούλησή μας να συμβάλουμε σε αυτό το αναπτυξιακό αφήγημα μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης της Alpha Βank Cyprus, αξιοποιώντας την εμπειρία μας ως Τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τη στρατηγική συνεργασία μας με την UniCredit, που μας επιτρέπει να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο για τις κυπριακές επιχειρήσεις και να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους Πελάτες μας».

Από την πλευρά του, ο CEO της Alpha Βank Cyprus, κ. Μιχαηλάς δήλωσε ότι η Διοίκηση του Ομίλου Alpha Βank, με την επίσκεψή της, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή δυναμική της Κύπρου και πιστοποιεί το υψηλό ενδιαφέρον της για την τοπική αγορά. «Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που η Alpha Βank Cyprus πραγματοποιεί τη δική της επανεκκίνηση και εισέρχεται σε μία νέα περίοδο ανάπτυξης και εξωστρέφειας, ώστε να αναδειχθεί στον αξιόπιστο εναλλακτικό τραπεζικό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας», πρόσθεσε.

Επαφές με θεσμικούς και οικονομικούς παράγοντες και επισκέψεις στο Δίκτυο
H ηγετική ομάδα του Ομίλου και της κυπριακής θυγατρικής πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με μεγάλους Πελάτες της Τράπεζας στην κυπριακή αγορά. Επίσης, συναντήθηκε, με τον Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), Λοΐζο Χατζηκωστή και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, Χρίστο Παναγίδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα ανώτατα διοικητικά στελέχη του Ομίλου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά με τη Διοίκηση, τα στελέχη και το προσωπικό της Alpha Βank Cyprus την πρόοδο του προγράμματος μετασχηματισμού της Τράπεζας, το οποίο σηματοδοτεί την απαρχή μίας νέας περιόδου ανάπτυξης στην Κύπρο.

Ο CEO του Ομίλου, μιλώντας στη Διοίκηση και σε υψηλόβαθμα στελέχη της Alpha Βank Cyprus, επισήμανε ότι στόχος είναι να εξελιχθεί η Τράπεζα σε βασικό τραπεζικό εταίρο εξωστρέφειας για την επιχειρηματικότητα της Κύπρου και καταλύτη προόδου για την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου, το οποίο έχει ως πυξίδα τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους Πελάτες της Alpha Βank Cyprus.

Παράλληλα, σημείωσε πως η πρωταγωνιστική θέση του Ομίλου Alpha Βankστο Wholesale Banking, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο, πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η Τράπεζα για να υποστηρίξει την επιχειρηματικότητα της Κύπρου.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ψάλτης στις ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης του Wealth Management -τομέα στον οποίο η Alpha Βank κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα και διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία- καθώς και στο σημαντικό πλεονέκτημα που παρέχει στην Τράπεζα, έναντι του ανταγωνισμού, η στρατηγική συνεργασία της με την UniCredit, συγκροτώντας έτσι ένα ευρύ ευρωπαϊκό τραπεζικό δίκτυο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και την υλοποίηση ξένων άμεσων επενδύσεων προς τις δύο αυτές οικονομίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Alpha Βank, μέσω της θυγατρικής του, Alpha Βank Cyprus Ltd., δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1998, προσφέροντας ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο Καταστημάτων, εξειδικευμένων Μονάδων και σημείων εξυπηρέτησης, καθώς και μία σειρά εξελιγμένων, ασφαλών και φιλικών εφαρμογών ηλεκτρονικής τραπεζική

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διερεύνηση, κατασχέσεις και οργανωμένο έγκλημα – Ο επικίνδυνος κόσμος των ναρκωτικών μέσα από υποθέσεις της ΥΚΑΝ

Ημέρα του Πατέρα: Προτάσεις για δώρα στον πρώτο μας σούπερ-ήρωα - Από βιβλία μέχρι προϊόντα τεχνολογίας και κοσμήματα

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ιλάειρα Ζήση: Είναι έτοιμο! Δείτε το παραμυθένιο δωμάτιο της κόρης τους - Φωτογραφίες

«Μίλησε» η νεκροτομή επί της σορού της 41χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της – Όσα κατέδειξε

Θλίψη στην Ελλάδα: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς πρώην βουλευτήςΈγιναν οι τελευταίες ρίψεις από τα εναέρια μέσα για τη φωτιά στον Φαρμακά - Θα εργάζεται πυρετωδώς όλο το βράδυ η Πυροσβεστική

Έγιναν οι τελευταίες ρίψεις από τα εναέρια μέσα για τη φωτιά στον Φαρμακά - Θα εργάζεται πυρετωδώς όλο το βράδυ η Πυροσβεστική

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε αυτή τη φορά σε περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Φικάρδου και Φαρμακά, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ίκαρος ΙΙ», όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top