Γ. Αντωνίου για ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα το 1974-1979 - «Ήταν πέντε χιλιάδες παιδιά. Υπάρχουν πολλές ανθρώπινες ιστορίες»

Γ. Αντωνίου για ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα το 1974-1979 - «Ήταν πέντε χιλιάδες παιδιά. Υπάρχουν πολλές ανθρώπινες ιστορίες»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Ασυνόδευτων Παιδιών στην Ελλάδα 1974-1979.

Μετά τη συνάντηση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Αντωνίου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την ομάδα των ασυνόδευτων παιδιών που πήγαν στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκαν μετά τον πόλεμο από το ’74 μέχρι το ’79.

Ήταν πέντε χιλιάδες παιδιά. Υπάρχουν πολλές ανθρώπινες ιστορίες, το κάθε παιδάκι είχε τη δική του ιστορία γύρω από το τι βίωσε τότε.

Είμαστε ευγνώμονες προς τον ελληνικό λαό για τη φιλοξενία και θέλουμε ακριβώς να αναδείξουμε αυτές τις ιστορίες για να μνημονεύσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν αυτά τα παιδιά, που έδωσαν ένα αποκούμπι τη δύσκολη ώρα που περνούσε ο κυπριακός λαός.

Και θέλουμε μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο Σύνδεσμος, η Δημοκρατία να σταθεί δίπλα τους, να τους στηρίξει και να προβληθεί αυτή η άγνωστη πλευρά της τραγωδίας του ΄74».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιράν: Ηγεσία «φάντασμα» υπό το σφυροκόπημα ΗΠΑ-Ισραήλ – Γιατί το καθεστώς δεν καταρρέει παρά τον αποδεκατισμό

Ιράν: Ηγεσία «φάντασμα» υπό το σφυροκόπημα ΗΠΑ-Ισραήλ – Γιατί το καθεστώς δεν καταρρέει παρά τον αποδεκατισμό

Η αεροπορική εκστρατεία των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν έχει αποδεκατίσει τα υψηλότερα κλιμάκια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, έχει καταστρέψει κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές διοίκησης και ελέγχου, καθώς και πολιτικά κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE