ΚΟΣΜΟΣ

MI5: Έξι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Βρετανίας απετράπησαν τον τελευταίο χρόνο

MI5: Έξι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Βρετανίας απετράπησαν τον τελευταίο χρόνο

Στην αποκάλυψη ότι οι βρετανικές αρχές έχουν αποτρέψει έξι τρομοκρατικές επιθέσεις τους τελευταίους 12 μήνες, προέβη ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας ΜΙ5 Άντριου Πάρκερ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, στην πρώτη ζωντανή συνέντευξη αρχηγού της υπηρεσίας, ο κ. Πάρκερ προειδοποίησε ότι το επίπεδο των συνωμοσιών εναντίον της Βρετανίας είναι στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

Εξήγησε ότι οι απειλές συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της κατάστασης στη Συρία, ενώ τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης αυξημένων εξουσιών παρακολούθησης επικοινωνιών.

Ειδικότερα, εξαπέλυσε επίθεση κατά των εταιρειών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι έχουν μεγαλύτερη ευθύνη να παραχωρούν στις υπηρεσίες ασφαλείας δεδομένα επικοινωνιών υπόπτων τρομοκρατών. Προέτρεψε ιστοσελίδες όπως το Facebook και το Twitter να επισημαίνουν λεπτομέρειες πιθανών απειλών.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της MI5 ήρθαν λίγο μετά την αποκάλυψη του Υπουργού Άμυνας Μάικλ Φάλον ότι οι αεροπορικές επιθέσεις της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας RAF έχουν σκοτώσει 330 τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Η βρετανική RAF επιχειρεί κατά των ισλαμιστών στο Ιράκ, με βασικό ορμητήριο τη βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Ο Άντριου Πάρκερ συμπλήρωσε ότι το «σχήμα» της τρομοκρατικής απειλής αλλάζει δραματικά, με χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Είπε ότι η υπηρεσία του επικεντρώνεται στην παρακολούθηση των τοποθεσιών όπου βρίσκονται οι τρομοκράτες και του πώς μετακινούνται.

Σε ό,τι αφορά τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη, ο κ. Πάρκερ σχολίασε ότι δεν αποτελούν την κύρια ανησυχία των υπηρεσιών ασφαλείας ως προς το πού κρύβονται οι εξτρεμιστές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top