ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι το Κράτος…μαφία; Εν αναμονή ανακοινώσεων για τους Κύπριους νομικούς που θα στηρίξουν τη διερεύνηση κατά Ν. Αναστασιάδη

Είναι το Κράτος…μαφία; Εν αναμονή ανακοινώσεων για τους Κύπριους νομικούς που θα στηρίξουν τη διερεύνηση κατά Ν. Αναστασιάδη

Τρεις Ελληνοκύπριοι νομικοί αναμένεται να συμβάλουν στο διερευνητικό έργο της Αυστραλής Γκαμπριέλ Λουίζ ΜακΙντάιρ (Gabrielle Louise McIntyre) για τους ισχυρισμούς κατά του τέως Προέδρου της ΚΔ, Νίκου Αναστασιάδη, οι οποίοι εγείρονται το βιβλίο «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη.

Σημειώνεται πως η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς θα ανακοινώσει τα ονόματα των τριών Ελληνοκύπριων νομικών εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η Αρχή έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες και η Αυστραλή νομικός αναμένεται να κατέλθει στην Κύπρο αρχές Μαρτίου.

Έντονο παρασκήνιο τις τελευταίες μέρες

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακάριος Δρουσιώτης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» την περασμένη Παρασκευή δήλωσε ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε νομικά μέτρα εναντίον του και ζητά απόσυρση των βιβλίων του, απολογία αλλά και αποζημιώσεις.

Από την πλευρά του, χθες Δευτέρα 19/2, ο Νίκος Αναστασιάδης με γραπτή δήλωσή του χαιρέτισε όπως χαρακτηριστικά έγραψε «με ιδιαίτερη ικανοποίηση» την έναρξη διερεύνησης ψευδών και ατεκμηρίωτων ισχυρισμών και µιας αναπαραγόμενης μυθοπλασίας που τον φέρει ως εμπλεκόμενο σε πράξεις διαφθοράς.

«Επιθυμώ να διαβεβαιώσω αλλά και να επισημάνω στον κ. Δρουσιώτη πως το µόνο που πρέπει να τον φοβίζει είναι η αλήθεια! Και η αλήθεια είναι τα όσα ψευδώς και επί σκοπώ κατέγραψε στα βιβλία του κατ’ αντίθεση µε τις επιστολές, τα σημειώματα και τις μελέτες που ο ίδιος συνέτασσε και µου επέδιδε κατά την υπηρεσία του ή και μεταγενέστερα», σημειώσε στη δήλωση του.

Δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια ο Μακάριος Δρουσιώτης, ο οποίος αργότερα την ίδια μέρα μια λιτή απάντηση δήλωσε: «η αλήθεια είναι που μου δίνει δύναμη και αντοχές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top