ΥΠΑΝ: Αποσύρθηκε βιβλίο από νηπιαγωγείο μετά από διαμαρτυρία γονέα

ΥΠΑΝ: Αποσύρθηκε βιβλίο από νηπιαγωγείο μετά από διαμαρτυρία γονέα

Βιβλίο, για το περιεχόμενο του οποίου υπήρξε διαμαρτυρία - και το οποίο ήταν μεταξύ των 50 βιβλίων που είχαν δοθεί στο σχολείο από το Σύνδεσμο Γονέων - αποσύρθηκε από συγκεκριμένο νηπιαγωγείο της Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ σχετικά με καταγγελίες για υλικό που δόθηκε σε μαθητές νηπιαγωγείου, ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μάριος Στυλιανίδης, αφού επιβεβαίωσε ότι όντως ευσταθεί ότι αυτό το βιβλίο δόθηκε σε νηπιαγωγείο, είπε ότι το διερεύνησαν και διαφάνηκε ότι στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο έγινε μια δωρεά 50 βιβλίων πέρσι από τον Σύνδεσμο Γονέων.

«Φαίνεται ότι μεταξύ των 50 βιβλίων ήταν και το συγκεκριμένο και από φέτος τον Σεπτέμβρη, το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο έκανε ένα πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης για να παίρνουν τα παιδιά κάποια από αυτά τα βιβλία, δηλαδή το κάθε παιδί να παίρνει ένα βιβλίο σπίτι κάποιες μέρες, να το διαβάζει με τους γονείς κ.λπ. Για το συγκεκριμένο βιβλίο υπήρξε αντίδραση από μητέρα και το σχολείο το απέσυρε όταν ήρθαν κοντά του αυτές οι διαμαρτυρίες», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι έγινε διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών, σημειώνοντας ότι «ναι, όντως ευσταθεί ότι αυτό το βιβλίο δόθηκε σε νηπιαγωγείο».

«Έκανε μια δωρεάν ο Σύνδεσμος Γονέων, το σχολείο φαίνεται δεν έψαξε καλά τα βιβλία για να δει μήπως είχε κάτι το οποίο μπορούσε να αποφευχθεί, το έδωσαν και όταν υπήρξε διαμαρτυρία το αφαίρεσαν. Όμως τα σχολεία έχουν δικαίωμα είτε να αγοράζουν είτε να χρησιμοποιούν τέτοια βιβλία είτε επιλέγοντας από τον κατάλογο που εγκρίνει ο Διευθυντής Δημοτικής και είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο ή από κατάλογο που εγκρίνει ο διδασκαλικός σύλλογος», συμπλήρωσε.

Πολλά σχολεία, συνέχισε ο κ. Στυλιανίδης, αγοράζουν βιβλία για να ενισχύσουν την βιβλιοθήκη τους και μπορεί αυτή η βιβλιοθήκη να λειτουργεί και ως δανειστική για παιδιά.

«Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό εδώ. Το μεμπτό είναι εκεί όπου επιλέγονται κάποια βιβλία, τα οποία προκαλούν. Φαίνεται ότι αυτό το βιβλίο προκαλεί. Έχει αποσυρθεί», κατέληξε.

* Κεντρική φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE