ΥΓΕΙΑ

Πόσο αλήθεια είναι ότι οι άνδρες «θέλουν τη μαμά τους» να τους φροντίζει όταν είναι άρρωστοι

Πόσο αλήθεια είναι ότι οι άνδρες «θέλουν τη μαμά τους» να τους φροντίζει όταν είναι άρρωστοι

Μάνα είναι μόνο μία, όλοι θα συμφωνήσουν σε αυτό, άνδρες και γυναίκες. Για τους άνδρες, ωστόσο, φαίνεται πως οι μαμάδες τους είναι αναντικατάστατες όταν τύχει και αρρωστήσουν, τουλάχιστον στις ΗΠΑ -αν και μάλλον και για την Ελλάδα δε θα είχαμε καμία αμφιβολία για το αντίθετο.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα σε περίπου 2 χιλιάδες Αμερικανούς εργαζόμενους, δύο στους πέντε συμφωνούν ότι η μητέρα τους τους φροντίζει καλύτερα από ό,τι ο/η σύντροφός τους όταν είναι άρρωστοι. Αντίθετα, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να θέλουν να μείνουν μόνες τους (53%) από ό,τι οι άνδρες (47%), ενώ το 58% των ανδρών δηλώνουν ότι εξακολουθούν να επιθυμούν να τους φροντίζει η μητέρα τους όταν είναι άρρωστοι. Παρόλο που οι περισσότεροι προτιμούν να το κρατούν για τον εαυτό τους όταν είναι άρρωστοι (68%), πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι προτιμούν να ενημερώνουν τους άλλους (28%).

Συνολικά, περίπου το 80% των γυναικών πιστεύει ότι διαχειρίζεται την ασθένεια καλύτερα από ό,τι οι άνδρες, ενώ μόνο το 30% των ανδρών πιστεύει το ίδιο.

Social media και ασθένεια

Ένας στους τέσσερις έχει αναρτήσει μια φωτογραφία στο διαδίκτυο για να δείξει ότι ήταν άρρωστος στο σπίτι, με περισσότερους άνδρες να το έχουν κάνει σε σχέση με τις γυναίκες (29% έναντι 20%). Από τα άτομα που μοιράστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα την ασθένειά τους, το 60% παραδέχεται ότι έχουν μοιραστεί μια selfie, ενώ ένας στους πέντε έχει λάβει μέρος σε κάποιες από τις τάσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως viral video challenges ή αναρτήσεις, για να περάσει η ώρα (19%).

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο περνούν το χρόνο τους στο σπίτι όσο είναι άρρωστοι, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες παραδέχονται ότι εγκαταλείπουν τουλάχιστον κάποιο μέρος της ρουτίνας υγιεινής τους (52%), με τις γυναίκες, παραδόξως, να είναι πιο πιθανό να το κάνουν (59% έναντι 46%).

Λιγότερη προσωπική υγιεινή

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες απάντησαν ότι είναι πιο σημαντικό το βούρτσισμα των δοντιών, (94%), το ντους (89%) και το πλύσιμο του προσώπου όταν νοσούν. Παρόλα αυτά, το 30% παραδέχεται ότι παραλείπει τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός του και ένας στους πέντε δεν προλαβαίνει πάντα να κάνει ντους όταν είναι άρρωστοι. Το 34% έχει περάσει τουλάχιστον τρεις ημέρες χωρίς να κάνει ντους, ενώ κατά μέσο όρο, οι ερωτηθέντες παραλείπουν επίσης το βούρτσισμα των δοντιών τους και μένουν με τα ίδια ρούχα για δύο ημέρες.

Αναφορικά με το πώς περνούν τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι λόγω της ασθένειάς τους, ένας στους εννέα προτιμά να είναι παραγωγικός από το να περνάει χρόνο χαλαρώνοντας, με τους άνδρες να είναι δύο φορές πιο πιθανό να ασκούνται σε σχέση με τις γυναίκες (20% έναντι 9%).

Δουλειά από το σπίτι ή ξεκούραση;

Ενώ το 20% των ερωτηθέντων έχει προσποιηθεί ότι εργάζεται ενώ είναι άρρωστος στο σπίτι, σχεδόν οι μισοί έχουν πράγματι εργαστεί κατά τη διάρκεια της ασθένειας (49%). Αναλυτικότερα, για το 23% είναι χειρότερο να πάρουν αναρρωτική άδεια από το να δουλεύουν απλώς ενώ είναι άρρωστοι, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (55%) περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν τα συμπτώματά τους τους εμποδίζουν, πριν πάρουν αναρρωτική άδεια. Για όσους εργάζονται από το σπίτι όταν είναι άρρωστοι, ένας στους πέντε παραδέχεται ότι μετακινεί το ποντίκι του φορητού υπολογιστή του ώστε ο εργοδότης του να νομίζει ότι εργάζεται (19%). Αυτό είναι πιθανό επειδή οι ημέρες ασθένειας είναι αγχωτικές για τους ερωτηθέντες που ανησυχούν μήπως μείνουν πίσω στη δουλειά (41%) και μήπως δεν πληρωθούν το ίδιο (39%).

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ένα μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών είναι πιθανό να ανησυχεί για τους μειωμένους μισθούς από ό,τι οι άνδρες (44% έναντι 34%). Ένα άλλο 26% δεν θέλει να φορτώσει περισσότερη δουλειά στους συναδέλφους του και ένας στους τέσσερις αισθάνεται ότι οι άλλοι θα τον κρίνουν επειδή παίρνει άδεια.

ΠΗΓΗ: Ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top