Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου - Έδωσαν προθεσμία στον ΟΚΥπΥ για προσλήψεις

Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου - Έδωσαν προθεσμία στον ΟΚΥπΥ για προσλήψεις

Αποφεύχθηκε στην υστάτη η απεργία σε νοσηλευτήρια αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ.

Οι καθαρίστριες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και οι ωρομίσθιοι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είχαν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για αύριο, ωστόσο, οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται για περίοδο δέκα ημερών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο ΟΚΥπΥ αναγνώρισε την αδήριτη ανάγκη επιπρόσθετων προσλήψεων για την στελέχωση νέων κτιριακών επεκτάσεων, το ωρομίσθιο προσωπικό αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των απεργιακών μέτρων που είχαν ανακοινωθεί, μέχρι τις 8 Μαρτίου, αφού ενημερώθηκε σε Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εκτάκτως στα Δημόσια Νοσηλευτήρια Λάρνακας και Αμμοχώστου. Κατά την εν λόγω ημερομηνία ο ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε να κοινοποιήσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τον αριθμό των επιπρόσθετων οργανικών θέσεων, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά το αποτέλεσμα της μελέτης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Η παραδοχή του ΟΚΥπΥ έστω και την υστάτη, ότι υπάρχουν επιπρόσθετες ανάγκες ικανοποιεί τους εργαζόμενους. Ωστόσο, προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιήσει ο ΟΚΥπΥ τα όσα δεσμεύτηκε γραπτώς, οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, εξελίσσεται η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής-η πρώτη πράξη μετά τις βουλευτικές εκλογές- καθώς κανένα από τα βασικά πολιτικά στρατόπεδα δεν φαίνεται να διαθέτει από μόνο του, την απαιτούμενη πλειοψηφία των 29 ψήφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE