ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θανατηφόρο 2012 - Α. Δημητρίου: «Κάποτε πρέπει να πηγαίνουν σπίτι τους άνθρωποι της διοίκησης της Δημόσιας Υπηρεσίας»

Θανατηφόρο 2012 - Α. Δημητρίου: «Κάποτε πρέπει να πηγαίνουν σπίτι τους άνθρωποι της διοίκησης της Δημόσιας Υπηρεσίας»

Το πόρισμα της Νομικής Υπηρεσίας για την ποινική δίωξη του ανακριτή αλλά όχι του οδηγού, στην υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος του 2012 με θύμα τον Ανδρέα Λοΐζου, 17 ετών, σχολίασε στην εκπομπή «Ενημέρωση τώρα» ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Δημητρίου.

Αναφορικά με την ποινική δίωξη του ανακριτή, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι επιτέλους σε αυτόν τον τόπο κάποιος θα πληρώσει για την ανικανότητα και την αμέλεια.

«Είναι ένα βήμα προς τα μπροστά. Από την άλλη η οικογένεια είναι πολύ έντονη γιατί στο τέλος της ημέρας αυτός που σκότωσε τον μικρό Ανδρέα δεν διώκεται μετά από εισήγηση του ανακριτή τότε, παρά του ότι το τελικό πόρισμα του 2015 άφηνε σαφής ενδείξεις ότι υπήρχε αμέλεια», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι εάν την δεδομένη στιγμή, ο ανακριτής έκανε σωστά την δουλειά του, ενδεχομένως να είχε εντοπιστεί και ο οδηγός του οχήματος.

«Ίσως η πηγή του κακού να είναι ότι δεν έγινε ενδελεχής έρευνα, προσωποκρατήσεις και λοιπά για μια στην ουσία δολοφονία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε τόσα χρόνια μετά να στηθεί υπόθεση κατά του οδηγού στα δικαστήρια, ο κ. Δημητρίου απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ενδεχομένως να υπήρχαν σοβαρά νομικά κωλύματα.

Κληθείς να απαντήσει εάν μπορούν να εντοπιστούν ποινικές ευθύνες στον προϊστάμενο του ανακριτή, ο δικηγόρος της οικογένειας σημείωσε ότι «δεν είναι εύκολο να καταδικάσεις ένα ανακριτή για εσκεμμένη και συνειδητή παράβλεψη. Είναι πολύ δύσκολο και για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα η Νομική Υπηρεσία, υπήρξε λόγος. Έχω αντιληφθεί ότι υπάρχει μαρτυρικό υλικό το οποίο ο ίδιος ο ανακριτής ανέλυσε και καταχώρησε στον φάκελο τη υπόθεσης για ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν».

Γενικότερα για παρόμοιες υποθέσεις και το τι θα πρέπει να γίνεται, ο κ. Δημητρίου επεσήμανε τα εξής:

«Επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πρέπει να απαιτούμε την αριστεία και όχι την μετριότητα και την προχειρότητα. Όπως για παράδειγμα έγιναν οι ανακρίσεις τώρα από την ανακριτική ομάδα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, έπρεπε να γίνουν από τότε. Και για να μην φταίμε πάντα την Αστυνομία, κάποτε πρέπει να πηγαίνουν σπίτι τους άνθρωποι της διοίκησης της Δημόσιας Υπηρεσίας».

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top