ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα: «Θα εξεταστεί τροποποίηση του Κανονισμού για την Ολομέλεια» - Όσα είπε για κάλυψη εξόδων ασθενών στο εξωτερικό

Αννίτα: «Θα εξεταστεί τροποποίηση του Κανονισμού για την Ολομέλεια» - Όσα είπε για κάλυψη εξόδων ασθενών στο εξωτερικό

Θα εξετάσει σήμερα το ενδεχόμενο τροποποίησης του Κανονισμού για τη διεξαγωγή των συνεδριών της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου, σε δηλώσεις της στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στην Παιδοογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, στη Λευκωσία.

Ερωτηθείσα για την πολύωρη χθεσινοβραδινή Ολομέλεια της Βουλής, η κ. Δημητρίου είπε ότι αυτή «ήταν όντως μαραθώνια», σημείωνοντας ότι ολοκλήρωσε τις εργασίες της γύρω στις 2 το πρωί. 

«Όποτε καλείται η Βουλή των Αντιπροσώπων θα πρέπει να ολοκληρώνει το έργο της, αλλά θεωρώ ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους χρόνους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα δει σήμερα το ενδεχόμενο της τροποποίησης του Κανονισμού μαζί με τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδές της. «Όπως και να έχει όμως, αυτή είναι η δουλειά μας ως νομοθετικού σώματος», διευκρίνισε. 

Όπως εξήγησε η κ. Δημητρίου, υπήρχαν πολύ σημαντικά νομοσχέδια στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίας της Ολομέλειας και στην αρχή τέθηκε ζήτημα για αναβολή, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό, επισημαίνοντας ότι έπρεπε να ολοκληρωθούν οι εργασίες του Σώματος. «Αυτό έγινε και σήμερα συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας», πρόσθεσε. 

«Παρά τις διαφορές και τις αρνητικές εικόνες που υπάρχουν, πρέπει να πιστωθεί στη Βουλή πως κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και εργάζεται νυχθημερόν για όλα αυτά που αναμένουν από εμάς οι πολίτες», κατέληξε.

Θα εξεταστεί τροποποίηση του Κανονισμού για την Ολομέλεια, είπε η ΠτΒ

Το κονδύλι για την κάλυψη των μη ιατρικών εξόδων των ασθενών που αποστέλλονται στο εξωτερικό θα πρέπει να κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν, ανέφερε την Παρασκευή η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στην Παιδοογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, συνοδευόμενη από μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Υγείας, Παιδείας και Εργασίας. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αίτημα για την κάλυψη των μη ιατρικών εξόδων των ασθενών που αποστέλλονται στο εξωτερικό, η κ. Δημητρίου είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο. «Απ’ ό,τι μου είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, η Επιτροπή έχει ενημερωθεί ότι θα έρθει κάτι. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι που μπορεί να κατατεθεί», σημείωσε. 

Ακολούθως τόνισε ότι «από τη στιγμή που υπάρχει ομόφωνη έκκληση και απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας ότι θα πρέπει για ένα κονδύλι το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να τύχει χειρισμού από το κράτος και ανέρχεται γύρω στα €4 εκατ., είναι κάτι που θα βοηθήσει τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα τέτοιο περιστατικό ή μια τέτοια δοκιμασία και πρέπει να γίνει το συντομότερο».

«Αναμέναμε από προηγουμένως, εξ ου και ανταλλάξαμε και ως Επιτροπή Υγείας και ως Προεδρία της Βουλής αρκετές επιστολές με το αρμόδιο Υπουργείο. Τώρα λοιπόν αναμένουμε ότι θα κατατεθεί το συντομότερο. Αναμένουμε να δούμε πότε θα γίνει αυτό», σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής.

Αναφορικά με την επίσκεψή της στο Μακάρειο Νοσοκομείο, η κ. Δημητρίου εξήγησε ότι επρόκειτο για αίτημα της μικρής Ολυμπίας Ξενοφώντος που διατυπώθηκε σε εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά της για την επίσκεψή της συνοδεία αρκετών συναδέλφων της από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Υγείας και Εργασίας.

«Σημασία έχει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ανταποκρίνεται αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, για ένα ζήτημα που αφορά τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται υπό αυτήν τη δοκιμασία», τόνισε. 

Εν συνεχεία, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι όλα τα αιτήματα που μετέφερε εκείνη την ημέρα η Ολυμπία βρίσκονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προσθέτοντας ότι «η νομοθετική εξουσία θα ασκήσει τον κοινοβουλευτικό της έλεγχο και αναμένουμε ότι τα αιτήματα της Ολυμπίας, που είναι εύλογα, δίκαια και ανθρώπινα, θα πρέπει να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν». 

«Ήδη έχουμε ανακοινώσει ότι χαιρόμαστε που το Υπουργείο Υγείας έλαβε απόφαση και προχωρά με το θέμα των εκπαιδευτικών και θέλουμε να γίνει από τώρα και όχι τον Σεπτέμβριο», σημείωσε η Αννίτα Δημητρίου, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει τη δρομολόγηση αυτής της απόφασης από την Υπουργό Παιδείας. 

Μιλώντας για το αίτημα της Ολυμπίας που αφορά την πρόσληψη ψυχολόγου, η Πρόεδρος της Βουλής υπέδειξε ότι χρειάζονται στήριξη και τα ίδια τα παιδιά και οι οικογένειές τους, σημειώνοντας ότι «αυτό θα πρέπει να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατόν από το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και το θέμα των κτηριακών υποδομών». Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε την Ολυμπία Ξενοφώντος, τα παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, καθώς και τους Βουλευτές που τη συνόδευσαν. 

«Σε αυτά τα θέματα, για μας δεν υπάρχει καμία ιδεολογική ή πολιτική διαφορά. Είμαστε σύσσωμοι μια ομάδα γι’ αυτό που περιμένουν από μας τα παιδιά και γι’ αυτό που έχουμε υποχρέωση ως Πολιτεία να τους προσφέρουμε», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου 2024 είχαν πραγματοποιηθεί στη Βουλή τα εγκαίνια έκθεσης με έργα παιδιών που νοσηλεύονται στην παιδοογκολογική κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η μικρή Ολυμπία Ξενοφώντος, η οποία νοσηλεύεται στην κλινική, είχε διατυπώσει αιτήματα για τα νοσηλευόμενα παιδιά. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Justin Timberlake: Ανησυχεί για την καριέρα του μετά τη σύλληψή του - Τι είπε ο ίδιος σε συναυλία του - Βίντεο

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία για να ανέβει πάλι – Στο μενού τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top