ΔΙΕΘΝΗ

Πληροφορίες για τα προγράμματα συνδρομής σε Facebook - Instagram ζητά η Κομισιόν

Πληροφορίες για τα προγράμματα συνδρομής σε Facebook - Instagram ζητά η Κομισιόν

Αίτημα παροχής πληροφοριών στη Meta γύρω από το πώς λειτουργούν οι επιλογές συνδρομής στις πλατφόρμες Facebook και Instagram, και στο ποιες ενέργειες συμμόρφωσης έχει προχωρήσει όσον αφορά τις πρακτικές που αφορούν τη διαφήμιση στα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βάση του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act - DSA).

Η Επιτροπή ζητά συγκεκριμένα λεπτομέρειες για τη λειτουργία των σχεδίων «subscription for no ads» (συνδρομή έναντι μη διαφήμισης), και ειδικότερα σε σχέση με τα συστήματα και τις εκτιμήσεις κινδύνου που έγιναν πριν τεθεί σε εφαρμογή το νέο μοντέλο συνδρομής.

Το αίτημα δίνει επίσης συνέχεια σε ερωτήματα που είχαν τεθεί τον Οκτώβριο στη Meta, και αφορούν θέματα όπως την ανάρτηση και τους ελέγχους κατά τρομοκρατικού περιεχομένου, τη διαχείριση κινδύνων που σχετίζονται με το δημόσιο διάλογο και τις εκλογικές διαδικασίες και την προστασία των ανηλίκων.

Η Κομισιόν ζητά επίσης διευκρινίσεις για τη μεθοδολογία των εκθέσεων της Meta για αξιολόγηση των κινδύνων και των μέτρων αντιμετώπισης, καθώς και για την προστασία των ανηλίκων, θέματα που αφορούν τις εκλογές και τα χειραγωγημένα μέσα ενημέρωσης.

Ζητείται επιπλέον από τη Meta να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την πρακτική της λεγόμενης σκιώδους απαγόρευσης και την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας Threads.

Η εταιρία θα έχει μέχρι τις 22 Μαρτίου για να απαντήσει στα νέα αιτήματα, και μέχρι τις 15 Μαρτίου για να δώσει συνέχεια στις πληροφορίες που η Κομισιόν είχε ζητήσει τον Οκτώβριο. Σε περίπτωση που Κομισιόν διαπιστώσει πως οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ανακριβείς, ελλιπείς ή παραπλανητικές, μπορεί να προχωρήσει σε επιβολή προστίμων, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απαντήσεις εντός της προθεσμίας μπορούν να επιβληθούν περιοδικές χρηματικές ποινές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφίαΑπόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top