Εξέδωσε NAVTEX η Τουρκία - Απάντησε με Anti-NAVTEX η Κυπριακή Δημοκρατία

Εξέδωσε NAVTEX η Τουρκία - Απάντησε με Anti-NAVTEX η Κυπριακή Δημοκρατία

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε Anti-NAVTEX μετά την έκδοση προειδοποίησης ναυσιπλοϊας (NAVTEX) από την Τουρκία ότι προχωρεί σε νέες έρευνες σε περιοχές οι οποίες εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτή είναι παράνομη.

Στην NAVTEX της η Τουρκία αναφέρει ότι θα διεξαχθούν επιστημονικές έρευνες με το σκάφος 'Bilim 2" σε περιοχές βόρεια των κυπριακών ακτών από τις 5 μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Στην Anti-NAVTEX της Λευκωσίας, σημειώνεται ότι η NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του διεθνούς δικαίου και των διαδικασιών θαλάσσιας ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για 30 ημέρες υπό όρους συμφώνησαν οι ΗΠΑ με το Κίεβο - Αναμένεται η ρωσική απάντηση

Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για 30 ημέρες υπό όρους συμφώνησαν οι ΗΠΑ με το Κίεβο - Αναμένεται η ρωσική απάντηση

Οι ΗΠΑ τερματίζουν την διακοπή στην ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία και θα επαναλάβουν τη βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη συνάντηση με την ουκρανική αντιπροσωπεία στη Σαουδική Αραβία.

BEST OF TOTHEMAONLINE