ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Οσίου Αββακούμ: Αρνούνται οι μοναχοί και ζητούν ακρόαση από την Ιερά Σύνοδο – Τι αναφέρουν πηγές στο «Τ»

Μονή Οσίου Αββακούμ: Αρνούνται οι μοναχοί και ζητούν ακρόαση από την Ιερά Σύνοδο – Τι αναφέρουν πηγές στο «Τ»

Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν οι δικηγόροι των δύο μοναχών οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες που βγήκαν τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας, φέρεται να εμπλέκονται σε οικονομικά ζητήματα καθώς και θεμάτων σεξουαλικής φύσεως.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «αρνούνται κατηγορηματικά την διάπραξη οποιωνδήποτε εκκλησιαστικών και/ή ποινικών αδικημάτων και υπέβαλαν αίτημα σύμφωνα με το Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως κλητευθούν σε ακρόαση και να εμφανιστούν αυτοπροσώπως σε ακροαματική διαδικασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μονή Οσίου Αββακούμ: Πώς απαντούν οι δικηγόροι της στα δημοσιεύματα - Η επίσημη ανακοίνωση

Πάντως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Τ», η Ιερά Σύνοδος έχει καλέσει τους δύο μοναχούς στην αυριανή συνεδρία ώστε να δώσουν εξηγήσεις σε σχέση με τα ζητήματα που τους προσάπτει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αν οι δύο μοναχοί δεν δώσουν επαρκείς εξηγήσεις τότε η Ιερά Σύνοδος θα τους καθαιρέσει ή θα τους θέσει σε αργία.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Εκ μέρους του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Γεωργίου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου Ττόουλου, έχει αποσταλεί γραπτή ειδοποίηση στην Ιερά Σύνοδος, ότι οι προαναφερόμενοι κληρικοί αρνούνται κατηγορηματικά την διάπραξη οποιωνδήποτε εκκλησιαστικών και/ή ποινικών αδικημάτων και υπέβαλαν αίτημα σύμφωνα με το Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως κλητευθούν σε ακρόαση και να εμφανιστούν αυτοπροσώπως σε ακροαματική διαδικασία.

Επιπρόσθετα, απαίτησαν από την Ιερά Σύνοδο, όπως προχωρήσουν και να εφαρμόσουν πιστά τους κανόνες της εκκλησιαστικής ποινικής διαδικασίας αφού οι προαναφερόμενοι κληρικοί αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε αδικήματα. Επισημαίνοντας πως η καθαίρεση τους χωρίς να προηγηθεί η δέουσα έρευνα και ακροαματική διαδικασία, αντιβαίνει τους Κανονισμούς και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και απαίτησαν την αναβολή της αυριανής (08/03/2024) ακροαματικής διαδικασίας.

Οι δικηγόροι του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Γεωργίου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου Ττόουλου.

Ανδριάνα Κλαϊδη

Νικόλαος Κουλούρης

TTC TEMPLE COURT CHAMBERS

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top