«Λάβρος» το ΑΚΕΛ κατά Υπ. Δικαιοσύνης: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις για το σκάνδαλο της Μονής του Οσίου Αββακούμ

«Λάβρος» το ΑΚΕΛ κατά Υπ. Δικαιοσύνης: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις για το σκάνδαλο της Μονής του Οσίου Αββακούμ

«Πυρά» εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μάριου Χαρτσιώτη, αναφορικά με δηλώσεις που έκανε σχετικά με την υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, αποκαλώντας τις «απαράκτες»

Όπως αναφέρει το ΑΚΕΛ, «ο Υπουργός Δικαιοσύνης προέβη σήμερα σε δηλώσεις αναφορικά με την υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι αναφέροντας ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί με διακριτικότητα την υπόθεση και ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει έρευνα αφού δεν υπάρχει καταγγελία».

Είναι πρωτοφανές, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο αρμόδιος Υπουργός αντί να επιδιώξει έρευνα και να δρομολογήσει τις ενδεδειγμένες διαδικασίες για μια υπόθεση που ενδέχεται να περιλαμβάνει εξαπάτηση, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και δόλο και άλλες ενδεχόμενα ποινικά κολάσιμες ενέργειες, ν’ αναφέρεται σε δημοσιεύματα και διαψεύσεις και να δίνει εκ των προτέρων άφεση».

«Ο κ. Χαρτσιώτης δεν μπορεί πλέον να σκέφτεται και να ενεργεί ως δικηγόρος, ούτε ως συνήγορος Μητροπόλεων. Είναι πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οφείλει να κινήσει τις διαδικασίες για να διερευνηθεί ποινικά μια τέτοια υπόθεση», τονίζεται.

«Οι αρχές οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και απέναντι τους πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι, είτε φοράνε ράσα είτε όχι», κατέληξε το ΑΚΕΛ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE