ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Φτερικούδι και πούπουλα

Φτερικούδι και πούπουλα

Εξαπάτηση πιστών. Μαύρα αφορολόγητα έσοδα. Εικόνες και σταυροί που αναβλύζουν μύρο με μηχανισμό. Μοναχοί με διαμερίσματα και επαύλεις στο όνομά τους. 800.000 μετρητά σε χρηματοκιβώτιο. Συνεχείς εκκλήσεις μέσω χορηγημένων ποστ στο Facebook για εισφορές και θαυματουργά φυλαχτά σε εξωφρενικές τιμές. Αλληλοκατηγορίες για μαύρο χρήμα σε σακούλες, καταθέσεις εκατομμυρίων, μπράβους, εκφοβισμούς και στημένες κατηγορίες. Καλόγεροι που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους εντός της Μονής.

Μαντέψτε ποιο από τα παραπάνω θεωρείται το ασυγχώρητο έγκλημα που θα οδηγήσει στην πτώση και την καθαίρεση.

Η Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι δεν ξεφύτρωσε φυσικά χθες, αν και ιδρυθείσα μόλις το 2020 θεωρείται όντως χθεσινή σε σχέση με άλλες πανάρχαιες μονές του νησιού. Αντίθετα στο πολύ σύντομο διάστημα και χάρη σε μία πρωτοφανή για τα εκκλησιαστικά δεδομένα καμπάνια στα σόσιαλ, κατάφερε να χτίσει γύρω από τον εγκαταλελειμμένο -δικός τους ο χαρακτηρισμός- τάφο του Οσίου Αββακούμ ένα πολυτελές complex που περιλαμβάνει μοναστήρι, ναό, κελιά, αρχονταρίκι, αίθουσα εκθέσεων, πάρκινγκ και καλλωπισμένο περιβάλλοντα χώρο. Και όλα με εισφορές πιστών. Χώρια τα πολυτελή διαμερίσματα σε Αθήνα και Κύπρο που βρέθηκαν στο όνομά τους και τα 800 χιλιάρικα μετρητά στο χρηματοκιβώτιο της Μονής. Σε κάνει να σκέφτεσαι πόσα είναι τα πραγματικά έσοδα της Μονής. Και όλα σημειώστε μαύρα και αφορολόγητα με τις ευλογίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φυσικά και ήξεραν όλοι. Το Facebook της Μονής λαλίστατο και τα χορηγούμενα ποστ αρκετά εύγλωττα: υιοθεσίες “θαυματουργών” σκηνωμάτων από γενναιόδωρους χορηγούς, εκκλήσεις για αγορές και κατασκευές εντός της Μονής με συγκεκριμένο ποσό (“ψάχνουμε 100 οικογένειες από 100 ευρώ η καθεμία”), μαντζούνια, φυλαχτά, ανθρώπινα μέλη και αξεσουάρ “Αγίων” που δήθεν θεραπεύουν από καρκίνο μέχρι στειρότητα, όλα φυσικά με το αζημίωτο και με τιμοκατάλογο. Τίποτα δεν γινόταν κρυφά. Αντιθέτως με τη στήριξη χιλιάδων πιστών, τις ευλογίες δύο σταρ Μητροπολιτών (Πάφου και Μόρφου) και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της οικείας Μητρόπολης Ταμασού και της Αρχιεπισκοπής οι δύο νεαροί καλόγεροι μετέτρεψαν το ξεχασμένο εκκλησιαστικό μνημείο ενός πανάγνωστου ερημίτη μοναχού σε μπίζνα εκατομμυρίων με απίστευτο traction μεταξύ των πιστών που οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην εισροή μυθικών ποσών στα ταμεία της Μονής (και όπως φάνηκε και όχι μόνο εκεί). Αν δεν ήταν στη μέση τα sex tapes (το χρήμα ουδείς παπάς εμίσησε, τους gay όλοι) η Μονή του Οσίου Αββακούμ θα έπρεπε να ήταν η επίσημη υποβολή της Εκκλησίας στην κατηγορία Start-up της Χρονιάς στα In Business Awards.

Είναι όταν ο μεγάλος μυρίστηκε ότι οι μοναχοί μπορεί να βάζουν κάποια από τα υπέρογκα κέρδη στην μπάντα που πήγαν όλα κατά διαόλου. Γιατί όλα μπορούσαν να τους συγχωρεθούν, όσο τα εκατομμύρια από τις εισφορές των πιστών έρρεαν ανενόχλητα, ακόμα και οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις εάν δεν έκαναν την μαλακία να τους καταγράψουν οι κάμερες που οι ίδιοι εγκατέστησαν. Το έγκλημά τους ήταν η απληστία. Και όπως μας έμαθαν όλα τα ιστορικά γκανγκστερικά έπη, από The Godfather μέχρι Goodfellas, ποτέ μην προδώσεις τον Δον γιατί θα πάθεις πολύ χειρότερα απ’ το να βρεις ένα κομμένο κεφάλι αλόγου στο κρεβάτι σου.

Βέβαια τα sex tapes ήταν εχμ.. θεόσταλτα για τον Ταμασού. Τώρα θα φορτωθούν όλα στους κίναιδους (άρα αναξιόπιστους) καλόγερους που ντρόπιασαν την εκκλησία και σκανδάλισαν το χριστεπώνυμο πλήρωμα ώστε η συζήτηση να επικεντρωθεί στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν μακρύτερα από τα “θαύματα”, τα πανάκριβα μαντζούνια και τις καταθέσεις εκατομμυρίων. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως και το ίδιο το ποίμνιο θεωρεί πλέον τις χρυσοφόρες μπίζνες ως αναπόσπαστο κομμάτι της Εκκλησίας της Κύπρου και όχι αμαρτία και μπορεί να αποδώσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μονής σε.. θέλημα Θεού. Οι πιστοί δεν σκανδαλίζονται από τις ιερές μίζες, τις θαυματουργές παντόφλες, τα αναλλοίωτα κάστανα και τα παραφουσκωμένα με ευρώ παγκάρια. Όχι βέβαια, δόξα τα λεφτά έχουμε Θεό. Οι αλλαξοκωλιές των καλόγερων όμως είναι μια άλλη ιστορία. Το ποίμνιο που αποδέχεται αβίαστα (και ενθαρρύνει μέσω των εισφορών) την αφύσικη σχέση του υποτίθεται ταπεινού χριστιανισμού με τον παράλογο πλούτο (από τις ιερές μίζες του Χρυσόστομου στη λιμουζίνα των 200.000 και τα χρυσά μικρόφωνα του Κύκκου)… σκανδαλίζεται από δύο ομοφυλόφιλους παπάδες. Ήξερε ακριβώς που να ψάξει ο Ησαΐας, του το πιστώνουμε αυτό.

Είμαι πολύ περίεργος να δω την έκβαση της όλης υπόθεσης που κάνει μπαμ από μακριά ότι είναι κλασική περίπτωση χαμηλόβαθμων που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του Δον και πλήρωσαν το ακριβό τίμημα (είναι τυχεροί που η Εκκλησία δεν αντιγράφει σε όλα τους Κορλεόνε). Ειδικά σε ότι αφορά το κομμάτι της εξαπάτησης των πιστών για το οποίο έχουν εμπλακεί -απρόθυμα είναι η αλήθεια- η Αστυνομία και ο Γενικός Εισαγγελέας. Θέλω πολύ να δω πως θα πάει αυτή η συζήτηση, στον απόηχο της περιοδείας της αγιορείτικης Τίμιας Ζώνης στο νησί που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Eras Tour της Taylor Swift σε μαζικότητα και έσοδα, και η οποία επίσης υποτίθεται ότι θεραπεύει από στειρότητα μέχρι καρκίνους (η Ζώνη όχι η Taylor).

Όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, κανένας δεν θέλει να ανοίξει αυτήν την κονσέρβα με τα σκουλήκια...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top