ΠτΔ για Μονή Αββακούμ: «Για όλα υπάρχει σε εξέλιξη μια διερεύνηση»

ΠτΔ για Μονή Αββακούμ: «Για όλα υπάρχει σε εξέλιξη μια διερεύνηση»

Δηλώσεις έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν σοκάρει το Παγκύπριο για την υπόθεση με την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφους για το εν λόγω θέμα , αναχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση με την Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Μαρια Άνχελα Ολγίν.

Ερωτηθείς για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Αββακούμ, και για ισχυρισμούς περί εμπλοκής της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ούτε εμπλέκεται η Πολιτεία σε τέτοιου είδους θέματα. Υπάρχει δικαιοσύνη, υπάρχει σε εξέλιξη ανακριτικό έργο.

Να αναμένουμε να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και θα είμαστε εδώ. Αν χρειαστεί να κάνουμε δηλώσεις θα τις κάνουμε».

Σε ερώτηση αν δεν πρέπει να διερευνηθεί και το κατά πόσο υπήρχαν κουκουλοφόροι, παρουσία αστυνομικών, σε έφοδο στη Μονή, όπως υπάρχει ισχυρισμός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «υπάρχει πληροφόρηση ότι δεν γίνεται μια τέτοια διερεύνηση; Υπάρχει σε εξέλιξη ανακριτικό έργο, διερεύνηση. Για όλα υπάρχει σε εξέλιξη μια διερεύνηση. Αναμένουμε και, επαναλαμβάνω, θα είμαστε εδώ να κάνουμε δηλώσεις».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Καθολική αναγνώριση του ρόλου της Kύπρου ως λιμάνι ασφάλειας, όραμα να καταστεί το νησί ελκυστικός προορισμός»

ΠτΔ: «Καθολική αναγνώριση του ρόλου της Kύπρου ως λιμάνι ασφάλειας, όραμα να καταστεί το νησί ελκυστικός προορισμός»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην καθολική αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζει η πατρίδα μας ως λιμάνι ασφάλειας σε μια περιοχή που μαστίζεται από παρατεταμένες κρίσεις, τονίζοντας ότι αυτό τον ρόλο θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE