ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Δημητρίου: Ζήτησε από ΥΠΕΞ εφαρμογή της συμφωνίας με Λίβανο για μετανάστες

Α. Δημητρίου: Ζήτησε από ΥΠΕΞ εφαρμογή της συμφωνίας με Λίβανο για μετανάστες

 

Την επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιηθεί άμεσα η διακρατική συμφωνία με τον Λίβανο για επανεισδοχή παράνομων μεταναστών, η οποία προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει μόνο στα χαρτιά, ανέφερε στον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν στα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της, η κ. Δημητρίου, τόνισε στον Υπουργό Εξωτερικών ότι τους ανησυχεί ιδιαίτερα το αυξανόμενο κύμα μεταναστευτικών ροών διά θαλάσσης.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, μας ενημέρωσε για τις πρόσφατες επαφές που είχε στη Βηρυτό σε σχέση με το θέμα αυτό, στον οποίον θέσαμε γι' άλλη μια φορά το ζήτημα επαναπροσδιορισμού του ειδικού καθεστώτος που ισχύει για τη Συρία και άρση της αυτόματης νομικής προστασίας», σημειώνει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Συζητήσαν επίσης, αναφέρει η κ. Δημητρίου, και για την παρούσα φάση του Κυπριακού, μετά τη δεύτερη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ.

«Επισημάναμε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί αποφασιστικά η νέα αυτή προσπάθεια, για να επιτύχουμε την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. Τονίσαμε την ίδια στιγμή ότι το Κυπριακό είναι θέμα που αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις και πρέπει να επενδύσουμε στη συλλογικότητα και τον συντονισμό, εντός του Εθνικού Συμβουλίου», προσθέτει.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ενημέρωσε τον κ. Κόμπο και για τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες του ΔΗΣΥ τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικής διπλωματίας, αλλά και εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς και για τις συναντήσεις της με τουρκοκυπριακά κόμματα και κοινωνικά σύνολα.

Η κ. Δημητρίου αναφέρει επίσης ότι «είχαμε ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το σχέδιο «Αμάλθεια», καθώς και για την αποψινή σημαντική τηλεδιάσκεψη και τα επόμενα καθοριστικά βήματα».

«Συμφωνήσαμε ότι η Κύπρος πρέπει να συνεχίσει να αναδεικνύεται ως πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή, κάτι στο οποίο επενδύσαμε με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια μέσω των τριμερών συνεργασιών. Και χαιρετίζουμε κάθε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top