ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Ζηλανδία: Πανικός στην καμπίνα του Boeing 787 - «Άνθρωποι ούρλιαζαν και έκλαιγαν» - Σοκαριστικό βίντεο

Νέα Ζηλανδία: Πανικός στην καμπίνα του Boeing 787 - «Άνθρωποι ούρλιαζαν και έκλαιγαν» - Σοκαριστικό βίντεο

Στιγμές τρόμου έζησαν τη Δευτέρα οι επιβάτες πτήσης της εταιρείας Latam Airlines από το Σίδνεϊ στο Όκλαντ με 50 εξ αυτών να τραυματίζονται ύστερα από περιστατικό που περιγράφηκε αρχικά ως «ισχυρή ανατάραξη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανατάραξη φέρεται να προκλήθηκε από «τεχνικό πρόβλημα» στο Boeing 787 που πραγματοποιούσε την πτήση.

Την ίδια ώρα, επιβάτες περιέγραψαν στο CNN την τρομακτική πτήση από την Αυστραλία προς τη Νέα Ζηλανδία, με τον πιλότο να τους λέει ότι έχασε προσωρινά τον έλεγχο του Boeing 787, αφού ένα από τα όργανά του «έπαθε βλάβη». Ο Μπράιαν Τζόκατ τόνισε ότι ξύπνησε καθώς το αεροπλάνο έκανε «βουτιά» και είδε με κάποιους επιβάτες να χτυπάνε στην οροφή και λίγο μετά να πέφτουν στο πάτωμα. «Οι άνθρωποι ούρλιαζαν κι έκλαιγαν. Και ναι, επικρατούσε χάος για λίγα μικρά δευτερόλεπτα» δήλωσε. «Ξεκάθαρα υπήρξε μια στιγμή στο μυαλό μου που σκέφτηκα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος», τόνισε.

Μάλιστα, βίντεο που φέρονται να τράβηξαν επιβάτες της πτήσης καταγράφουν τον πανικό που επικράτησε μετά το περιστατικό.

Δείτε βίντεο:

 

 

Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Όκλαντ, διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε συνολικά 50 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος με έναν εξ αυτών να κρίνεται ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση και άλλους 13 να μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

 

 

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Όκλαντ όπως ήταν προγραμματισμένο. Λόγω του περιστατικού ορισμένοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος επηρεάστηκαν. Τους παρασχέθηκε άμεση βοήθεια και η κατάστασή τους είτε αντιμετωπίστηκε, είτε αξιολογήθηκε στο αεροδρόμιο. Η Latam ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση και τους τραυματισμούς που μπορεί να προκλήθηκαν στους επιβάτες και τονίζει ότι παραμένει δεσμευμένη στο θέμα της ασφάλειας ως προτεραιότητα» δήλωσε στην Herald εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Tο περιστατικό έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Boeing καθώς η αμερικανική εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει αντιμετωπίσει σκληρή κριτική για μια σειρά ζητημάτων ποιότητας και ασφάλειας, με πολλούς επικριτές να λένε ότι η εταιρεία έχει μετατοπίσει την προσοχή της τις τελευταίες δεκαετίες στα οικονομικά θέματα σε βάρος της ασφάλειας και της ποιότητας των αεροσκαφών της.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top