ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυρτώματα: Χρειάζονται χιλιάδες ευρώ για να αφαιρεθεί μόνο ένα - Ετοιμάζουν προϋπολογισμό για κάμερες και άλλα μέτρα μείωσης της ταχύτητας

Κυρτώματα: Χρειάζονται χιλιάδες ευρώ για να αφαιρεθεί μόνο ένα - Ετοιμάζουν προϋπολογισμό για κάμερες και άλλα μέτρα μείωσης της ταχύτητας

«Πονοκέφαλο» συνεχίζει να αποτελεί το ζήτημα των χιλιάδων κυρτωμάτων στους δρόμους της Κύπρου, αφού προκαλεί σωρεία προβλημάτων τόσο στα οχήματα όσο και στην υγεία των οδηγών, με το «ξήλωμα» 2.500 κυρτωμάτων να έχει ξεκινήσει παγκύπρια.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανέφερε ότι μέχρι στιγμής να έχουν αφαιρεθεί πάνω από 50 κυρτώματα.

Επιπλέον, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι, αυτή τη στιγμή, τα Δημόσια Έργα ετοιμάζουν ένα προϋπολογισμό για νέα μέτρα μείωσης της ταχύτητας στα σημεία που θα αφαιρούνται τα κυρτώματα.

«Αυτά που αφαιρέσαμε μέχρι σήμερα ήταν κυρτώματα τα οποία δεν χρειαζόταν να ληφθούν άλλα μέτρα μείωσης της ταχύτητας, συνεπώς η οδική ασφάλεια δεν επηρεάστηκε. Ωστόσο από εδώ και πέρα, πρέπει να αντικαθιστούμε τα κυρτώματα με άλλα μέτρα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής ύφεσης», εξήγησε ο Υπουργός.

Σημειώνεται ότι, ένα από τα μέτρα μείωσης της ταχύτητας θα είναι οι κάμερες φωτοεπισήμανσης, οι οποίες αναμένεται να τοποθετηθούν σε σημεία που αφαιρέθηκαν κυρτώματα για να ελέγχονται.

Ερωτηθείς αν χρειάζονται όντως γύρω στα €1,500 με €2,000 για να αφαιρεθεί κάθε κύρτωμα ο κ. Βαφεάδης απάντησε ότι μπορεί να ξεπεράσει ακόμα αυτό το ποσό διότι δεν υπολογίζεται μόνο η αφαίρεση του αλλά και τα νέα μέτρα μείωσης της ταχύτητας που θα εφαρμοστούν για να ελέγχουν τα σημεία.

Σωρεία προβλημάτων λόγω των χιλιάδων αιτημάτων

Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα του ThemaOnline, το πρώτο πρόβλημα που προκαλούν τα κυρτώματα είναι οι επιβλαβές επιπτώσεις στην υγεία λόγω του φρεναρίσματος.

Συγκεκριμένα, μετά από αναλύσεις στην ατμόσφαιρα, αποκαλύφθηκε ότι εκεί όπου υπάρχουν κυρτώματα και γίνεται χρήση φρένων, εκπέμπονται εκατομμύρια σωματίδια, τα οποία βλέπουμε στις ζάντες των αυτοκινήτων.

Παράλληλα, γίνεται μια καύση του λαδιού των φρένων εκείνη την ώρα, η οποία είναι και πάλι επιβλαβές για την υγεία.

Ειδικότερα τα σωματίδια που εκπέμπονται από τα φρένα και την καύση του λαδιού των φρένων, αυξάνουν τα ποσοστά για λευχαιμία και καρκίνο στους κάτοικοι των περιοχών που γειτνιάζουν με τα κυρτώματα κατά 50%.

Το δεύτερο πρόβλημα που δημιουργείται είναι η ομοιογένεια, δηλαδή δεν τηρούνται οι προδιαγραφές, οι οποίες είναι έξι με δέκα εκατοστά.

Καταληκτικά, το τρίτο πρόβλημα είναι οι καθυστερήσεις που προκαλούνται στα ασθενοφόρα. Για παράδειγμα αν υπάρχει ένα σοβαρό δυστύχημα και το ασθενοφόρο συναντήσει 30-35 κυρτώματα στην διαδρομή του, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα για να μην «εκτιναχθεί» ο ασθενής, τότε αναπόφευκτα θα καθυστερήσει, κάτι που μπορεί να στερήσει την ζωή ενός ατόμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top