ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο Αββακούμ: Προηγούμενα και στον Λυθροδόντα ο Ηγούμενος - Είχαν υπογράψει οι κάτοικοι για να φύγει - Βίντεο

Σκάνδαλο Αββακούμ: Προηγούμενα και στον Λυθροδόντα ο Ηγούμενος - Είχαν υπογράψει οι κάτοικοι για να φύγει - Βίντεο

Οι εξελίξεις με την υπόθεση του σκανδάλου στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ , φαίνεται ότι δεν ήταν έκπληξη για τους κατοίκους του Λυθροδόντα, καθώς υπήρχε προηγούμενο με τον τέως Ηγούμενο στην κοινότητα.

Για την ιστορία, το 2013 ο τέως Ηγούμενος υπηρετούσε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Λυθροδόντα όπου και είχε χειροτονηθεί ως Πρεσβύτερος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ιάκωβου Ιακώβου στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, οι κάτοικοι της κοινότητας τότε είχαν διαπιστώσει περίεργες κινήσεις του κληρικού πέραν των θρησκευτικών και εκκλησιαστικών του καθηκόντων.

Οι κινήσεις αυτές οδήγησαν τους κατοίκους να συλλέξουν υπογραφές για την απομάκρυνση του από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Λυθροδόντα όπου και υπηρετούσε από το 2013 έως το 2020.

Αξιζει να αναφερθεί ότι το σπίτι που ενοικίαζε τότε ο τέως Ηγούμενος, συνεχίζει να το διατηρεί ενοικιαζόμενο μέχρι σήμερα παρότι έφυγε από την κοινότητα το 2020. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, τις τελευταίες μέρες φαίνεται να έχουν εγκατασταθεί ξανά η μητέρα και η θεία του.

Επιπρόσθετα τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ότι στο σημείο του σπιτιού έχει εγκατασταθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο όπως αναφέρουν οι κάτοικοι δεν υπήρχε προηγουμένως.

Παρότι στο σπίτι έχουν εγκατασταθεί ξανά η μητέρα και θεία του, οι κάτοικοι αναφέρουν ότι κανένας δεν έχει δει τον τεως Ηγούμενο αν βρίσκεται και ο ίδιος εκεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι ο τέως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι είναι και ο αποκλειστικός διαχειριστής ενός εξωκλησιού που λειτουργεί στον Λυθροδόντα. Το εξωκλήσι αυτό είναι αφιερωμένο στον Άγιο Πορφύριο και τον Άγιο Παϊσιο και το βρίσκεται σε ιδιωτικό τεμάχιο γης, μετά από άδεια του Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊα.

 Δείτε βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top