ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: Εντός των επόμενων ημερών θα αναχωρήσει το δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα

Λετυμπιώτης: Εντός των επόμενων ημερών θα αναχωρήσει το δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα

Εντός των επόμενων ημερών θα αναχωρήσει και το δεύτερο πλοίο από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ά μαχο πληθυσμό της Γάζας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς πότε θα αναχωρήσει το δεύτερο πλοίο από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, είπε ότι «το φορτίο έχει ήδη φορτωθεί στο δεύτερο πλοίο, έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν συμφωνηθεί. Υπάρχουν παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, ακόμη και οι καιρικές συνθήκες που θα πρέπει να είναι ευνοϊκές για να μπορέσει να αναχωρήσει το δεύτερο πλοίο. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται το δεύτερο πλοίο να αναχωρήσει για τη Γάζα. Είναι βεβαίως σχετική και η συνάντηση που θα συγκληθεί στην Κύπρο στις 21 Μαρτίου, με εκπροσώπους από 40 κράτη για τον απαραίτητο συντονισμό που επιβάλλεται για να μπορέσει αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και να εντατικοποιηθεί και να αυξηθεί η ροή της, αλλά και να διασφαλιστεί αυτή η συνεχής ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας».

 

Σε ερώτηση σε ποιο επίπεδο θα γίνει η συνάντηση, ο Εκπρόσωπος απάντησε «σε τεχνοκρατικό επίπεδο», προσθέτοντας ότι «θα γίνει ανταλλαγή απόψεων ως προς την υλικοτεχνική υποστήριξη με την οποία μπορεί το κάθε κράτος να συνδράμει σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τα μεγέθη της ανθρωπιστικής βοήθεια που σήμερα έχει ανάγκη ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα είναι τέτοια που χρειάζεται η συμβολή πολλών κρατών. Κανένα κράτος από μόνο του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, πόσω μάλλον η Κύπρος».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι στα 40 κράτη περιλαμβάνονται  κράτη που έχουν συνυπογράψει την Κοινή Διακήρυξη, που έχουν ήδη χαιρετίσει την υλοποίηση της πρωτοβουλίας και πολλά άλλα κράτη που έχουν πρόθεση να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

«Είναι ενδεικτικό το ότι προχθές κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, σε μια ιστορική μέρα για τις σχέσεις Αιγύπτου και ΕΕ, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου επιδίωξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του μετέφερε την πρόθεση του Βελγίου να συμμετέχει και αυτό στην ‘Αμάλθεια΄», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Kωνσταντίνα Ευριπίδου: Το μήνυμα που της άφησε η κόρη της στο tablet και τη συγκίνησε

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΑυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε τον διορισμό της κας Ευγενίας Χριστοδούλου και του κ. Γεώργιου Καρατζιά, αμφότεροι ορκωτοί λογιστές, με εκτενή πείρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις θέσεις των εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top