ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος με τις δηλώσεις Τραμπ: Όποιος Εβραίος ψηφίζει το Δημοκρατικό κόμμα μισεί τη θρησκεία του και το Ισραήλ

Σάλος με τις δηλώσεις Τραμπ: Όποιος Εβραίος ψηφίζει το Δημοκρατικό κόμμα μισεί τη θρησκεία του και το Ισραήλ

Με την εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου να συνεχίζεται, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξακολουθεί να προκαλεί τους αντιπάλους του βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τους Ισραηλινούς για τις πολιτικές τους προτιμήσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε, μιλώντας στον Συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Σεμπάστιαν Γκόρκα, ότι οι Εβραίοι που ψηφίζουν Δημοκρατικούς, «μισούν» τη θρησκεία τους και το Ισραήλ.

Η σχέση της Αμερικής με το Ισραήλ είναι ένα μείζον πολιτικό ζήτημα με τον Τζο Μπάιντεν να δείχνει σημάδια αγανάκτησης για τον χειρισμό της εισβολής στη Γάζα από τον Βενιαμίν Νετανιάχου.

Οι Δημοκρατικοί έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τον Τραμπ για τα σχόλιά του, με εκπρόσωπο του κόμματος να επισημαίνει ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ «πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του».

«Καθώς τα αντισημιτικά εγκλήματα και οι πράξεις μίσους έχουν αυξηθεί σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών η πιο θανατηφόρα επίθεση που διαπράχθηκε κατά του εβραϊκού λαού την ημέρα του Ολοκαυτώματος, οι ηγέτες έχουν την υποχρέωση να καταγγέλλουν το μίσος και να επικρίνουν αυτούς που το προκαλούν», δήλωσε ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη διάδοση τοξικών, ψευδών στερεοτύπων που απειλούν τους συμπολίτες μας. Καμία».

Η δυσάρεστη πραγματικότητα στις ΗΠΑ είναι ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις παραμένει αντιδημοφιλής κυρίως λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, ενώ για τον Ντόναλντ Τραμπ, οι Αμερικανοί δεν εκπλήσσονται πλέον με τα... μαργαριτάρια που εκστομίζει κατά καιρούς.

Για το λόγο αυτό σε πολλές δημοσκοπήσεις διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του 81χρονου πολιτικού του αντιπάλου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top