ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη καταδίκη στη Βρετανία με τον νέο νόμο για τις άσεμνες φωτογραφίες – Θύμα μια 15χρονη

Πρώτη καταδίκη στη Βρετανία με τον νέο νόμο για τις άσεμνες φωτογραφίες – Θύμα μια 15χρονη

Δικαστήριο στη Βρετανία καταδίκασε έναν άνδρα 39 ετών που έστειλε άσεμνες φωτογραφίες του σε μια κοπέλα 15 ετών, βάσει νόμου που τιμωρεί πλέον αυτή τη συμπεριφορά.

Ο Νίκολας Χοκς, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για σεξουαλικά αδικήματα, είχε στείλει πριν από περίπου ένα μήνα, στις 9 Φεβρουαρίου, άσεμνες φωτογραφίες σε μια γυναίκα περίπου 60 ετών και σε μια ανήλικη. Αμέσως οι δύο γυναίκες κράτησαν screenshot και ενημέρωσαν την αστυνομία την ίδια ημέρα.

Μόλις τρεις ημέρες από την πράξη του, ο 39χρονος Χοκς εμφανίστηκε σε δικαστήριο και παραδέχτηκε ότι έστειλε φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα από το κινητό του πατέρα του.

Η ποινή που του ανακοινώθηκε σήμερα είναι φυλάκιση για 66 εβδομάδες, δηλαδή ένα έτος και περίπου τέσσερις μήνες. Επιβλήθηκαν ακόμη περιοριστικά μέτρα για 10 έτη.

Επιπλέον, αναφέρει η Daily Mail, θα παραμείνει στον κατάλογο όσων έχουν διαπράξει σεξουαλικά αδικήματα ως το 2033.

Ο νόμος για αυτού του είδους τις φωτογραφίες (cyberflashing) άρχισε να ισχύει στη Βρετανία από τις 31 Ιανουαρίου. Η μέγιστη ποινή που προβλέπει είναι φυλάκιση δύο ετών ενώ καλύπτονται και περιπτώσεις όπως οι γυμνές φωτογραφίες με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης και η εκδικητική πορνογραφία.

Στο δικαστήριο έγινε γνωστό ότι η συμπεριφορά του Χοκς άρχισε όταν πριν από οκτώ χρόνια τον απήγαγαν, τον μαχαίρωσαν και τον κράτησαν όμηρο με λύτρα 5.000 λιρών που ζητούσαν από τον πατέρα του. Ο συνήγορός του ισχυρίστηκε ότι ο Χοκς δεν λαμβάνει σεξουαλική ικανοποίηση από τις πράξεις του, αλλά, αντίθετα, «το κάνει για να δημιουργήσει χάος όταν βρίσκεται υπό προσωπική πίεση ως αποτέλεσμα του μετατραυματικού σοκ από την επίθεση».

Από την πλευρά της η δικαστής απέρριψε το επιχείρημα ότι ο κατηγορούμενος δεν λαμβάνει σεξουαλική ικανοποίηση. «Είναι σαφές ότι είστε βαθιά διαταραγμένος και έχετε μια στρεβλή άποψη για τον εαυτό σας και τις σεξουαλικές σας επιθυμίες», είπε.

Παρά το ότι πέρυσι είχε καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις, ο Χοκς δεν είχε λάβει καμία θεραπευτική αγωγή. Η λίστα αναμονής για τα ραντεβού με ψυχολόγο ήταν πολύ μεγάλη, έγινε γνωστό στο δικαστήριο.

Πέρυσι τον Μάιο είχε μπει σε κτίριο, έχει βγάλει τα ρούχα του και περιφερόταν γυμνός για πέντε λεπτά πριν φύγει. Αργότερα, τον Ιούλιο πλησίασε μια ομάδα νεαρών γυμνός και φίλησε ένα κορίτσι ενώ αγκάλιασε ένα άλλο.

Και για τα δύο περιστατικά γλίτωσε την φυλακή επικαλούμενος το μετατραυματικό σοκ και την υπερβολική χρήση κοκαΐνης που έκανε, ενώ αρνήθηκε ότι είναι παιδόφιλος.

Ακτιβιστές θεωρούν θετικό τον νόμο, αλλά επισημαίνουν και το «παραθυράκι» ότι η εισαγγελία πρέπει να αποδείξει ότι οι φωτογραφίες ή το βίντεο στάλθηκαν με την πρόθεση να βλάψουν ή να προκαλέσουν πίεση.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top