ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερπλήρεις οι ψαροταβέρνες την Καθαρά Δευτέρα – Πόσο πήγε ο μεζές και πώς διαφοροποιείται η τιμή

Υπερπλήρεις οι ψαροταβέρνες την Καθαρά Δευτέρα – Πόσο πήγε ο μεζές και πώς διαφοροποιείται η τιμή

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στις ψαροταβέρνες και στα κέντρα αναψυχής για το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΠΑΣΙΚΑ στο ThemaOnline, Φάνου Λεβέντη.

«Οι κρατήσεις ήταν σε πάρα πολύ ψηλά επίπεδα αρχικά για τις ψαροταβέρνες και στη συνέχεια και για άλλες ταβέρνες οι οποίες προσαρμόστηκαν στα δεδομένα της ημέρας και ένταξαν στο μενού τους και εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας», είπε συγκεκριμένα.

«Ο καιρός αύξησε ακόμη περισσότερο τη ζήτηση και ακόμη πιο πολύς κόσμος εκδήλωσε ενδιαφέρον και προχώρησε σε κρατήσεις. Οι χώροι ήταν υπερπλήρεις, ειδικά στις παραλιακές περιοχές. Υπήρχαν όμως και άτομα που επέλεξαν να περάσουν την ημέρα τους στην πρωτεύουσα και σε χωράφια και αγρούς όπως συνηθίζεται την ημέρα αυτή», πρόσθεσε.

«Μικρά προβλήματα παρουσιάστηκαν σε ορισμένους χώρους, σύμφωνα με τον κύριο Λεβέντη, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών οι οποίοι είχαν και εξωτερικό χώρο. Το σημαντικό είναι ότι η βροχή δεν άρχισε σε όλες τις επαρχίες ταυτόχρονα και έτσι είχαν χρόνο να αντιδράσουν»

«Το ευχάριστο είναι ότι δεχόμαστε συγχαρητήρια από κόσμο για τον επαγγελματισμό που έδειξαν οι επιχειρηματίες και εξυπηρέτησαν τόσους ανθρώπους μέσα σε δύσκολες συνθήκες με πάρα πολύ ψηλής ποιότητας φαγητό και υπηρεσίες», συμπλήρωσε.

Τιμές την Καθαρά Δευτέρα

Όσο αφορά τις τιμές, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ, ανέφερε ότι «δεν είχαν αυξηθεί αλλά ενδεχομένως να είχαν διαφοροποιηθεί στους χώρους οι οποίοι προσαρμόστηκαν την μέρα αυτή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πήγαν απαραίτητα προς τα πάνω»

«Ο καθορισμός της τιμής εξαρτάται πάρα πολύ και από το επίπεδο του χώρου, από την ποιότητα του φαγητού, από τις υπηρεσίες που προσφέρονται αλλά και την τοποθεσία», εξήγησε.

«Ιδιαίτερα για τα θαλασσινά υπάρχει μία γκάμα ποιοτήτων και τιμών, χωρίς αυτό να θέτει σε οποιοδήποτε κίνδυνο το θέμα ασφάλειας. Για παράδειγμα, υπάρχουν γαρίδες πολλών επιπέδων, υπάρχει χταπόδι πολλών κατηγοριών, όπως χταπόδι 10 ευρώ το κιλό και χταπόδι 30 ευρώ το κιλό. Αυτό το οποίο διαφοροποιεί την τιμή είναι η ποιότητα, το μέγεθος και όχι η ασφάλεια», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για το που κυμαίνονται φέτος οι τιμές, ο κύριος Λεβέντης σημείωσε ότι «η τιμή των ψαρομεζέδων αρχίζει από τα 22 ευρώ και ανεβαίνει προς τα πάνω. Η τελική τιμή όμως εξαρτάται και από τα ποτά και ιδιαίτερα τα οινοπνευματώδη που θα καταναλώσουμε. Για παράδειγμα, μια οικογένεια που αποτελείται από δύο ενήλικες και 4 παιδιά, η κατακεφαλήν δαπάνη θα είναι χαμηλότερη από μια παρέα που αποτελείται από έξι ενήλικες οι οποίοι θα καταναλώσουν κρασί και άλλα οινοπνευματώδη στα οποία έχουν ανέβει οι τιμές»

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «για τους επιχειρηματίες η Καθαρά Δευτέρα ήταν μία τονωτική ένεση»

«Η επισκεψιμότητα δεν αλλάζει, αλλάζει όμως πλέον η συχνότητα των επισκέψεων, η οποία έχει να κάνει ξεκάθαρα με την ακρίβεια και την αγοραστική τους δύναμη. Υπάρχει αισιοδοξία και για τα επόμενα τριήμερα παρόλο που αρκετοί συμπατριώτες μας εκμεταλλεύονται και κάποια πακέτα για ταξίδια στο εξωτερικό», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top