ΥΓΕΙΑ

Υπάρχει μέλλον στη σχέση; Το τεστ που δίνει την απάντηση

Υπάρχει μέλλον στη σχέση; Το τεστ που δίνει την απάντηση

Οι Πέντε Γλώσσες της Αγάπης, πέρα από παγκόσμιο best-seller, είναι μια θεωρία του Gary Chapman σχετικά με τις πέντε πρωταρχικές γλώσσες που χρησιμοποιούμε για την έκφραση της αγάπης, στις οποίες περιλαμβάνονται τα λόγια επιβεβαίωσης, η επένδυση ποιοτικού χρόνου, τα δώρα, οι πράξεις φροντίδας και η σωματική επαφή.

Αν οι σύντροφοι «μιλούν» διαφορετικές γλώσσες και υπάρχουν εμπόδια στην επικοινωνία, τότε το μέλλον της σχέσης τους είναι πιθανώς επισφαλές.

Η θεωρία έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία και στο διαδίκτυο και τα social media. Πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες έχουν κάνει το online τεστ για να ανακαλύψουν τη δική τους γλώσσα αγάπης, ενώ τα βίντεο στο TikTok με το σχετικό hashtag έχουν αγγίξει το μισό δισεκατομμύριο προβολές.

Για την ψυχολόγο Sara Nasserzadeh πάλι, οι γλώσσες της αγάπης μπορεί να είναι παραπάνω, αλλά και να επικεντρώνονται μόνο στην αφή. Στο βιβλίο της με θέμα τα συστατικά της ισόβιας αγάπης, κάνει λόγο για ένα «λεξικό των αγγιγμάτων, των διαφορετικών τρόπων που αγγίζονται οι σύντροφοι και οι διαφορετικές ερμηνείες που μπορεί να δοθούν από τον καθένα αλλά και κάθε ζευγάρι, επηρεάζοντας αναπόδραστα τη σχέση.

Για παράδειγμα, αν το σφίξιμο των χεριών σε μια σχέση μπορεί να είναι ένδειξη στοργής για ένα ζευγάρι, για κάποιο άλλο θα μπορούσε να είναι αναγνώριση πληγωμένων αισθημάτων. Ένα πεταχτό φιλί κατά την επιστροφή στο σπίτι θα μπορούσε για κάποιους να είναι απλός χαιρετισμός, για άλλους ερωτικό κάλεσμα. Αντίστοιχα, ένα φιλί στο μέτωπο ή ένα απαλό χτύπημα στην πλάτη θα μπορούσε να διεγείρει θετικές σκέψεις όσο και να αναμοχλεύσει δυσάρεστες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top