Διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους ζήτησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας και πικετοφορίας την Πέμπτη εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν τα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.
Έξω από το Υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Όχι στην απάνθρωπη παιδαγωγική αναδόμηση», «Απαιτούμε διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας», «Ζητούμε εργασιακή ασφάλεια» και φώναξαν «Όχι, όχι, στην ανεργία τέρμα πια στην κοροϊδία» και «Αγώνας, αγώνας, αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στην Υπουργό Παιδείας».
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, Ανδρέας Κουννής, δήλωσε ότι «είμαστε εδώ σήμερα σε εικοσιτετράωρη απεργία και με συμβολική διαμαρτυρία-στάση εργασίας για να στείλουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς την Υπουργό Παιδείας, αλλά και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να θυματοποιηθούν εργαζόμενοι που υπέστησαν βάναυσο κούρεμα των δικαιωμάτων τους».
Ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί για μια δεκαετία υπέστησαν «εργασιακό μεσαίωνα» και στο τέλος της μέρας θα είναι αντιμέτωποι με την ανεργία. Πρόσθεσε ότι η διαμαρτυρία είναι η αρχή, επισημαίνοντας ότι «θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην μείνει κανένας συνάδελφος άνεργος, όσο περνά από το χέρι μας. Και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στους δρόμους και όπου αλλού χρειαστεί, θα είμαστε εδώ». Ο κ. Κουννής δήλωσε ότι η Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ζήτησε αυτά που λέγονταν προεκλογικά να υλοποιηθούν.
«Απαιτούμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στα δώδεκα υποστηρικτικά προγράμματα για τα οποία έχουν υπογράψει συλλογική σύμβαση. Κανένας να μην μείνει άνεργος και ακόμα και τα προγράμματα που είναι με αγορά υπηρεσιών, να καταργηθούν και αυτά, όπως είναι η Ομάδα Ειδικής Παρέμβασης στα σχολεία», είπε.
Ο κ. Κουννής εξέφρασε την ετοιμότητα της συντεχνίας για διάλογο με χρονοδιάγραμμα για οριστική επίλυση του όλου ζητήματος. «Εμείς έχουμε την καλή διάθεση, ελπίζουμε και η Υπουργός να λάβει τα μηνύματα. Αυτή είναι η αρχή, εάν δεν εισακουστούμε σήμερα», ανέφερε.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου, από πλευράς του ανέφερε ότι «είμαστε εδώ σήμερα για να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας για να προασπιστούμε τις θέσεις εργασίας οι οποίες ανήκουν σε αυτούς τους εργαζόμενους οι οποίοι αγωνίστηκαν για δέκα ολόκληρα χρόνια για να καταργήσουν την αγορά υπηρεσιών, ένα παράνομο καθεστώς, όπως έχει αποδειχτεί στα δικαστήρια και με απόφαση της Διευθύντριας των Κοινωνικών Ασφαλίσεων».
«Δεν αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια για να δώσουμε τις θέσεις εργασίας σε κάποιους άλλους» είπε ο κ. Κωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι η αποφασιστικότητα είναι δηλωμένη. «Θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας του κάθε συνάδελφου και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για να βρούμε τους τρόπους να βελτιωθούν τα προγράμματα ώστε να προσφέρουν περισσότερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση για το καλό τόσο των εκπαιδευομένων όσο και των εργαζομένων σε αυτά τα προγράμματα», ανέφερε.
«Διεκδικούμε το πιο ιερό δικαίωμα, το δικαίωμα στην εργασία», είπε ο κ. Κωνσταντίνου και υπέδειξε ότι η απεργία αφορά 1200 εργαζόμενους στα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.
Διαδηλωτές και διαδηλώτριες δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ότι «εργαζόμαστε πάνω από δεκαπέντε χρόνια και αυτή τη στιγμή ζητάμε τα εργασιακά μας δικαιώματα διότι βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση». Εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πιθανότητα να οδηγηθούν στην ανεργία καλώντας την Υπουργό Παιδείας να παρέμβει και να δώσει λύσεις. Δήλωσαν επίσης ότι «είναι απαράδεκτο η Υπουργός να υποκύψει στις απαιτήσεις μιας συγκεκριμένης εκπαιδευτικής οργάνωσης και ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ είναι για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας μας».
Οι δύο συντεχνίες είχαν αποφασίσει τη λήψη απεργιακών μέτρων για σήμερα, Πέμπτη, σε συνεδρία η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου με την οποία συζητήθηκε το θέμα της μελλοντικής απασχόλησης των ήδη απασχολούμενων για πολλά έτη στα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Στην ανακοίνωσή που είχαν εκδώσει οι δύο συντεχνίες σημείωσαν ότι η Υπουργός, «απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα συνέχισης της απασχόλησης των ήδη υπηρετούντων στα προγράμματα» και ότι, δήλωσε, «δεν αποδέχεται κανένα διάλογο με χρονοδιάγραμμα».
ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ πρόσθεσαν ότι «η όλη στάση της Υπουργού Παιδείας οδηγεί σε ροκάνισμα του χρόνου μέχρι τέλους της σχολικής χρονιάς για να μην υπάρχει δυνατότητα δυναμικών αντιδράσεων υπεράσπισης των θέσεων εργασίας». Ως εκ τούτου, «η Υπουργός δεν άφησε άλλη επιλογή για προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι τα τελευταία δέκα χρόνια υπέστησαν εργασιακή εκμετάλλευση με την αγορά υπηρεσιών, καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και βιώσαν τον εργασιακό μεσαίωνα», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις