ΥΓΕΙΑ

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι - Το νόστιμο μυστικό για πιο απολαυστικό σεξ

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι - Το νόστιμο μυστικό για πιο απολαυστικό σεξ

Είναι γνωστό πως το φαγητό και το σεξ είναι δύο από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής – και τώρα η επιστήμη λέει πως αν συνδυαστούν και τα δυο μαζί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό.

Mια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Όσλο της Νορβηγίας διαπίστωσαν ότι ακόμα και τα απαλά αγγίγματα ανάμεσα στο ζευγάρι δεν είναι τόσο ικανοποιητικά, όταν επικρατεί το αίσθημα της πείνας.

Η ομάδα δημοσίευσε τα ευρήματά της στο ακαδημαϊκό περιοδικό Psychophysiology σε μια έρευνα που συμμετείχαν 67 Νορβηγοί εθελοντές και από τα δύο φύλα.

«Το άγγιγμα ήταν πιο απολαυστικό και ερεθιστικό όταν οι συμμετέχοντες ήταν φαγωμένοι», δήλωσε η ομάδα.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ισχυρίστηκαν ότι η γκρελίνη, η ορμόνη του εντέρου που κινεί τα κίνητρα για φαγητό και αυξάνει την πρόσληψη τροφής, συνδέεται με το αίσθημα της ευχαρίστησης.

Για τη διεξαγωγή του πειράματος, οι συμμετέχοντες έπρεπε να αγγίξουν απαλά τις κνήμες τους σε δύο διαφορετικές ημέρες – μία όταν είχαν φάει και μία όταν ήταν νηστικοί.

Την πρώτη ημέρα, οι εθελοντές έκαναν το πείραμα στις 3 μ.μ., έχοντας νηστέψει για έξι ώρες. Στη συνέχεια, τους δόθηκε ένα υγρό γεύμα και μια μπανάνα πριν αρχίσουν να αγγίζουν τη δεξιά τους κνήμη με διαφορετικές ταχύτητες. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν πόσο ευχάριστο θεωρούσαν το άγγιγμα.

Τη δεύτερη ημέρα, οι συμμετέχοντες έπρεπε να νηστέψουν για έξι ώρες και δεν τους δόθηκε φαγητό για να κάνουν το πείραμα. Νιώθοντας πεινασμένοι, χάιδεψαν για άλλη μια φορά τις κνήμες τους.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα επίπεδα γκρελίνης (η ορμόνη της πείνας) τη δεύτερη ημέρα ήταν ανεβασμένα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εθελοντές ανέφεραν επίσης χαμηλότερα επίπεδα ευχαρίστησης.

«Όλες οι ταχύτητες αφής ήταν λιγότερο ευχάριστες όταν οι συμμετέχοντες δεν είχαν φάει», δήλωσαν οι ερευνητές. «Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες ένιωθαν πείνα και δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν με άδειο στομάχι».

Ωστόσο, μπορεί να μην είναι σωστό να τρώτε πολύ πριν κάνετε σεξ, με έναν γιατρό να συνιστά ότι πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 60 λεπτά μετά από ένα μεγάλο γεύμα.

Ο ειδικός πρόσθεσε ότι «οι υδατάνθρακες με υψηλή ζύμωση, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψωμιά και τα φρούτα όπως τα μήλα και τα κεράσια, μπορεί να προκαλέσουν αύξηση των αερίων και φούσκωμα», οπότε μπορεί επιπλέον να θέλετε να αποφύγετε τέτοιες τροφές πριν κάνετε σεξ.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top