Έκαναν βόλτες στη Λεμεσό φορτωμένοι με την «πραμάτεια» τους - Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα, ο ένας ανήλικος

Έκαναν βόλτες στη Λεμεσό φορτωμένοι με την «πραμάτεια» τους - Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα, ο ένας ανήλικος

Στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 56 και 17 ετών, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών, προχώρησε η Αστυνομία στη Λεμεσό. Οι 56χρονος και 17χρονος τέθηκαν υπό κράτηση δυνάμει δικαστικών διαταγμάτων, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών - ΥΚΑΝ.

Συγκεκριμένα, γύρω στη 1.15 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος – ΟΠΕ Λεμεσού, ανέκοψαν για έλεγχο τους 56χρονο και 17χρονο, ενώ αυτοί διακινούνταν με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 56χρονος, σε περιοχή στη Λεμεσό. Κατά τον έλεγχο, ο 56χρονος παρέδωσε στα μέλη της Αστυνομίας δύο νάιλον σακουλάκια, τα οποία βρίσκονταν σε θήκη κάτω από το τιμόνι του οχήματος και περιείχαν το ένα κάνναβη και το άλλο κρυσταλλική ουσία, που πιστεύεται ότι είναι μεθαμφεταμίνη.

Σε έρευνα που ακολούθησε, τα μέλη του ΟΠΕ εντόπισαν δέκα νάιλον συσκευασίες και πέντε νάιλον σακουλάκια, που περιείχαν ουσία, η οποία πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη, ενώ στην κατοχή του 17χρονου, εντόπισαν το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, για το οποίο ο ίδιος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Οι 56χρονος και 17χρονος συνελήφθησαν από τα μέλη της Αστυνομίας για αυτόφωρα αδικήματα και οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ, όπου διαπιστώθηκε ότι το συνολικό βάρος των ναρκωτικών ουσιών που ανευρέθηκαν ήταν, 7,9 γραμμάρια κοκαΐνης, 0,74 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, και 1,23 γραμμάρια κάνναβης.

Το πρωί σήμερα οι 56χρονος και 17χρονος οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό τηνπρομήθεια σε άλλο πρόσωπο, και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διατάγματα κράτησης του 56χρονου και του 17χρονου, διάρκειας έξι ημερών.

Παράλληλα με την υπόθεση ναρκωτικών, εναντίον του 56χρονου υπόπτου διερευνάται και υπόθεση διάπραξης σοβαρών παραβάσεων τροχαίας, αφού όπως έχει διαπιστωθεί, κατά τον χρόνο της ανακοπής του από τα μέλη της Αστυνομίας, αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητο του χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης, χωρίς να υπάρχει για το όχημα, πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ – και άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ, και ενώ το όχημα ήταν δηλωμένο στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών – ΤΟΜ, ως ακινητοποιημένο. Διερευνάται επίσης, υπόθεση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, αφού αυτός υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο ναρκωτεστ με θετικό αποτέλεσμα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) και την Τροχαία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.