Μήπως πλένεις με λάθος τρόπο το πρόσωπό σου;

 Μήπως πλένεις με λάθος τρόπο το πρόσωπό σου;

Ο σωστός καθαρισμός είναι καθοριστικής σημασίας για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Με τη σκέψη ότι μένει στο δέρμα για μόλις μερικά δευτερόλεπτα, πολλές γυναίκες δεν δίνουν μεγάλη σημασία στο προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιούν. Άλλωστε, πώς να μπορέσει να δράσει σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα;! Αυτό στην πραγματικότητα αποδεικνύει ότι πλένουν με λάθος τρόπο το πρόσωπό τους.

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας. Επομένως, για να επιτευχθεί με επιτυχία ο καθαρισμός του προσώπου είναι υψηλής σημασίας τόσο η επιλογή του κατάλληλου για τις ιδαίτερες ανάγκες του δέρματος καθαριστικό, όσο και ο σωστός τρόπος εκτέλεσής του.

Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη κατά την εκτέλεση του καθαρισμού;

Τρίψιμο με σκληρή πετσέτα/πανί

Χρήση πετσέτας που δεν είναι καθαρή

Χρήση πετσέτας που έχει πλυθεί με σκληρά χημικά

Χρήση ακατάλληλου καθαριστικό για τον τύπο του δέρματος.

Υπερκαθαρισμός (απογύμνωση) της επιδερμίδας ή υποκαθαρισμός (αφήνοντας υπολείμματα).

Απολέπιση με σκληρά συστατικά

Ο σωστός καθαρισμός

Μετά τον καθαρισμό, η επιδερμίδα πρέπει να αισθάνεται άνεση και απαλότητα, να είναι λεία και αναζωογονημένη. Οποιαδήποτε άλλη αίσθηση (ξηρότητα, κνησμός, αίσθηση τραβήγματος) είναι σημάδι ότι κάτι δεν έχει «λειτουργήσει» με τον ιδανικό τρόπο.

Πηγή:gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE