ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕ: «Η σταθερή πορεία της οικονομίας δεν πρέπει να τεθεί υπό κίνδυνο στον βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων»

ΚΕ: «Η σταθερή πορεία της οικονομίας δεν πρέπει να τεθεί υπό κίνδυνο στον βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων»

«Η σταθερή πορεία της οικονομίας της χώρας μας δεν μπορεί ούτε πρέπει να τεθεί υπό κίνδυνο στον βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων όσων επενδύουν σε ανέξοδα συνθήματα και αλόγιστες παροχολογίες», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Λετυμπιώτης, «η χώρα μας έχει κινδυνεύσει στο πρόσφατο παρελθόν από την άγνοια και περιφρόνηση κινδύνου επειδή κάποιοι επένδυσαν στο εφήμερο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, επειδή εθελοτυφλούσαν αντί να οραματίζονται μια χώρα ανεπτυγμένη και ευημερούσα. Την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ προειδοποιεί για τις συνέπειες οριζόντιων μέτρων, κάποιοι -δυστυχώς- στην Κύπρο συνειδητά αγνοούν και αδιαφορούν. Ευτυχώς όμως αυτή τη φορά δεν είναι η Κυβέρνηση που λέει ότι θα μας προσπεράσει η κρίση. Έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των αποφάσεων που πρέπει να λαμβάνονται θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε υπεύθυνα, νηφάλια και με συγκεκριμένο πλάνο».

Η ανάπτυξη  σήμερα στην Κύπρο, επεσήμανε ο κ. Λετυμπιώτης, είναι πάνω από τους περισσότερους Ευρωπαίους εταίρους μας ενώ ο πληθωρισμός πλέον προσεγγίζει το 2%. Οι δημοσιονομικές επιδόσεις συνεχίζουν να είναι ισχυρές, μειώνοντας σημαντικά το δημόσιο χρέος.

«Όπως το ίδιο το ΔΝΤ σημειώνει, η ισχυρή δημοσιονομική πολιτική παραμένει βασική για τη μακροοικονομική σταθερότητα. Με βάση τις ισχυρές επιδόσεις εσόδων, το πρωτογενές πλεόνασμα αυξήθηκε το 2023 στο 4,4% ΑΕΠ. Αυτό, μαζί με την ισχυρή ανάπτυξη, μείωσε το δημόσιο χρέος στο 77% του ΑΕΠ. Μεταξύ άλλων παραγόντων, η δημοσιονομική υπευθυνότητα, η πτώση του χρέους, τα σημαντικά ταμειακά αποθέματα ασφαλείας και η πρόσφατα αποδεδειγμένη οικονομική ανθεκτικότητα έχουν υποστηρίξει τις αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας και τη βελτίωση του κλίματος της αγοράς», σημείωσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Λετυμπιώτης τόνισε πως «αυτή είναι η Κύπρος που θέλουμε, μια χώρα πρότυπο με υγιές χρηματοπιστωτικό σύστημα, ισχυρή πραγματική οικονομία. Οραματιζόμαστε την Κύπρο της ανάπτυξης και της ευημερίας, μια σύγχρονη χώρα που η καθημερινότητα των πολιτών μας θα βελτιώνεται διαρκώς και που θα θέτει στέρεα θεμέλια για το μέλλον», προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι την πορεία ανάπτυξης της χώρας μας, να παρουσιάζουμε πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών μέσα από την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας παρέχοντας κίνητρα και εργαλεία για περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ, συγκράτηση των πληθωριστικών τάσεων, αντιμετώπιση του στεγαστικού αλλά και πολιτικές που ενισχύουν τη διαφάνεια και ανυψώνουν το όνομα της χώρας μας διεθνώς».

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση πολιτικές δυνάμεις να αναιρούν τον ίδιο τους τον εαυτό ή να επιβεβαιώνουν σε άλλες περιπτώσεις τον κακό τους εαυτό προτάσσοντας τον λαϊκισμό και την παροχολογία. Η κοινωνία έχει κρίση. Η σημαντικότερη υπηρεσία προς τον τόπο είναι η υπεύθυνη, συνετή πολιτική και η ειλικρίνεια», ανέφερε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Kωνσταντίνα Ευριπίδου: Το μήνυμα που της άφησε η κόρη της στο tablet και τη συγκίνησε

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΑυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε τον διορισμό της κας Ευγενίας Χριστοδούλου και του κ. Γεώργιου Καρατζιά, αμφότεροι ορκωτοί λογιστές, με εκτενή πείρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις θέσεις των εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top