Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Το μπάζωμα δεν είναι μύθος – Καταθέτουμε όλα τα στοιχεία την Τετάρτη

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Το μπάζωμα δεν είναι μύθος – Καταθέτουμε όλα τα στοιχεία την Τετάρτη

Όλα τα στοιχεία σχετικά με τη διαμόρφωση του τόπου της τραγωδίας, λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων παρουσιάστηκαν, με τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων των οικογενειών, και συζητήθηκαν στη συνάντηση των συγγενών των θυμάτων, σήμερα στη Λάρισα.

Όπως ανέφερε, ο Δημήτρης Πλακιάς, υπάρχει οπτικό υλικό, βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν καθαρά ότι στο σημείο της σύγκρουσης , στις 4 τα ξημερώματα υπήρχε χορτάρι και στις 6.30 δεν υπήρχε πια, καθώς φορτηγά απομάκρυναν χώμα και άλλα υλικά.

Το οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκε χώμα με 25 φορτηγά έχει εντοπιστεί και φυλάσσεται, ενώ αναμένεται με εντολή του ανακριτή να ληφθεί δείγμα και να ελεγχθεί από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Οι συγγενείς, την ερχόμενη Τετάρτη, θα καταθέσουν στον ανακριτή όλα τα στοιχεία και αναμένεται να υποβάλλουν και ονομαστικές μηνύσεις κατά προσώπων απ όλες τις αρχές που διαχειρίστηκαν το δυστύχημα τις πρώτες ώρες και τις επόμενες μέρες.

Ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Λακαφώσης, ανέφερε ότι εξαιτίας της φωτιάς έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε από τα 57 θύματα, ενώ τα υπόλοιπα 30 απανθρακωμένα θύματα έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση και στη συνέχεια κάηκαν.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού δικαιοσύνης για τις δηλώσεις του περί μπαζώματος και μπάζων.

Οι γονείς των θυμάτων αποφάσισαν, στη μνήμη των παιδιών τους, να χρηματοδοτήσουν την ίδρυση σχολείου και έργα για καθαρό νερό για τα παιδιά στο Καμερούν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ακόμη αναπτύξει ουσιαστική επαφή με το σύνολο της υφιστάμενης ηγεσίας της ΕΔΕΚ, η νέα πρόεδρος του κόμματος Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, καλείται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα σύνθετη μεταβατική περίοδο. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε είναι προγραμματισμένο το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να έχει δώσει σαφές δείγμα γραφής, για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να λειτουργήσει το κόμμα, τις πολιτικές της προτεραιότητες και τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE