Οργή στην Ισπανία μετά το βίντεο με αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άοπλους μαύρους σε γειτονιά της Μαδρίτης

Οργή στην Ισπανία μετά το βίντεο με αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άοπλους μαύρους σε γειτονιά της Μαδρίτης

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ισπανία το βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί αστυνομικοί να χρησιμοποιούν υπερβολική βία κατά δύο άοπλων μαύρων ανδρών σε γειτονιά της Μαδρίτης.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή Λαβαπιέ. Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να έχει ακινητοποιήσει με λαβή έναν άνδρα ενώ ο συνάδελφός του αρχικά χτυπάει τον άνδρα με γκλοπ του και στη συνέχεια γρονθοκοπεί έναν δεύτερο άνδρα που είναι ακίνητος και παρακολουθεί τι συμβαίνει.

Δείτε το βίντεο


Αστυνομική πηγή που μίλησε στη πρακτορείο ειδήσεων Europa Press είπε ότι οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί για απείθεια. Κατά την ίδια πηγή οι άνδρες ήταν «εχθρικοί» απέναντι στους αστυνομικούς με έναν από τους ενστόλους να έχει τραυματιστεί.

«Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα για το πώς ασκείται η κρατική αστυνομική βία» ανέφερε σε δήλωσή του για το βίντεο η αντιρατσιστική οργάνωση SOS Racismo. «Εμείς που ζούμε σε αυτή τη γειτονιά γνωρίζουμε ότι αυτές είναι πρακτικές που επαναλαμβάνονται και κανείς δεν κάνει κάτι γι' αυτό» προστίθεται στην ίδια δήλωση.

«Αυτή η αστυνομική βία είναι απαράδεκτη. Και δυστυχώς - ή λόγω της ανικανότητας των θεσμών - είναι συνήθης πρακτική. Μιλάμε για ρατσισμό» έγραψε σε ανάρτησή της στο Χ η εκπρόσωπος των Podemos, Ιζαμπέλ Σέρρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE