Σούνακ: Ζήτησε από το Ισραήλ έρευνα για τους θανάτους εργαζομένων σε ανθρωπιστική οργάνωση στη Γάζα

Σούνακ: Ζήτησε από το Ισραήλ έρευνα για τους θανάτους εργαζομένων σε ανθρωπιστική οργάνωση στη Γάζα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να ερευνήσει επειγόντως και να δώσει εξηγήσεις μετά τον θάνατο εργαζομένων ανθρωπιστικής οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών, στη Γάζα.

Πολίτες από την Αυστραλία, τη Βρετανία και την Πολωνία ήταν μεταξύ των επτά ανθρώπων που εργάζονταν για τη World Central Kitchen και σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα στην κεντρική Γάζα, χθες, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο Σούνακ δήλωσε «σοκαρισμένος και στεναχωρημένος» και είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να διασταυρώσει άμεσα όλες τις λεπτομέρειες. «Ζητάμε από το Ισραήλ να ερευνήσει επειγόντως τι συνέβη, διότι ξεκάθαρα υπάρχουν ερωτήματα που χρειάζεται να απαντηθούν» δήλωσε ο Σούνακ σε δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στη βορειοανατολική Αγγλία.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων κάνουν «εξαιρετική δουλειά» για να ανακουφίσουν τα δεινά των κατοίκων στη Γάζα. «Πρέπει να τους επιτρέπεται να κάνουν αυτή τη δουλειά απρόσκοπτα. Και είναι καθήκον του Ισραήλ να διασφαλίσει ότι μπορούν να το κάνουν αυτό» πρόσθεσε.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε νωρίτερα ότι η Βρετανία ζήτησε από το Ισραήλ να ερευνήσει άμεσα και να παράσχει μια «πλήρη, ξεκάθαρη εξήγηση του τι συνέβη».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.