ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάει Βουλή η τοποθέτηση κεραιών 5G κοντά σε σχολεία: Είναι τελικά επιβλαβές για την υγεία; - Ποια τα οφέλη

Πάει Βουλή η τοποθέτηση κεραιών 5G κοντά σε σχολεία: Είναι τελικά επιβλαβές για την υγεία; - Ποια τα οφέλη

Στην Βουλή αναμένεται να συζητηθεί η τοποθέτηση και εγκατάσταση κεραιών τεχνολογίας 5G κοντά σε σχολεία.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε ότι ενέγραψε αυτεπάγγελτο θέμα στην Επιτροπή Παιδείας ώστε να συζητηθεί η τοποθέτηση κεραιών 5G δίπλα από σχολικές μονάδες. Την ίδια στιγμή, απέστειλε για το θέμα και στην Υπουργό Παιδείας από την οποία αναμένει απάντηση.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση κεραιών 5G, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι οι περισσότερες αφορούν γονείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται και επικαλούνται θέματα ασφαλείας της υγείας των μαθητών.

Ως παράδειγμα, ο κ. Σαββίδης έδωσε το πρόσφατο περιστατικό όπου τοποθετήθηκε κεραία 5G δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Κονιών στην Πάφο και υπήρξε έντονη διαμαρτυρία από γονείς.

Είναι τελικά επιβλαβές για την υγεία;

Όπως ανέφερε ο κ. Σαββίδης, αποδείχθηκε επιστημονικά ότι το 5G δεν είναι καρκινογόνο αφού δεν εκπέμπει ακτινοβολία που προκαλεί καρκίνο.

«Είναι κάθετη η ακτινοβολία του, δηλαδή όπου και να βρίσκεσαι σου χτυπά απευθείας, δεν είναι ανάγκη να μπεις κάτω από κεραία για να πιάσεις δίκτυο, γι’ αυτό και προκλήθηκαν αυτοί οι προβληματισμοί για τα παιδιά επειδή δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως ο εγκέφαλος τους», σημείωσε.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Καινοτομίας, με βάση τις οδηγίες για την ακτινοβολία που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο του 2020 από την ICNIRP, η τεχνολογία 5G δεν είναι ικανή να προκαλέσει επιζήμιες επιπτώσεις στους ανθρώπους και το περιβάλλον, νοουμένου ότι τηρούνται τα όρια έκθεσης που έχει καθορίσει η ICNIRP.

Ποια τα οφέλη

Αναφορικά με τα οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία 5G, ο κ. Σαββίδης ανέφερε την καλύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο, την καλύτερη ποιότητα τηλεφωνικών γραμμών καθώς και άλλες πολλαπλές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Καινοτομίας, τα οφέλη που το 5G παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης των αυξανόμενων αναγκών συνδεσιμότητας, έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερες συσκευές και χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, τα δίκτυα 5G επιτρέπουν τη διασύνδεση δισεκατομμυρίων αντικειμένων και συστημάτων, προσφέροντας παράλληλα υψηλότερες ταχύτητες, χαμηλότερη καθυστέρηση και ανταπόκριση σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, καθώς και πιο αξιόπιστες συνδέσεις.

Επιπλέον εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, επιτρέποντας να εφαρμοστούν διαθέσιμες καινοτομίες σε διάφορους τομείς, όπως ενέργεια, υγεία, γεωργία, τουρισμό και μεταφορές, συντελώντας σημαντικά στη βελτίωση σχεδόν κάθε πτυχής της καθημερινής ζωής των πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top