ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίτροπος Λοϊζίδου: Φωτογραφίες και στοιχεία ανευρεθέντων παιδιών να διαγράφονται

Επίτροπος Λοϊζίδου: Φωτογραφίες και στοιχεία ανευρεθέντων παιδιών να διαγράφονται

Όταν ένα παιδί ανευρίσκεται δεν υφίσταται πλέον λόγος να συνεχίζει η δημοσίευση του ονόματος και της φωτογραφίας του, αναφέρει η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου, σε Οδηγία της προς την Αστυνομία και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Η κ. Νικολαϊδου σημειώνει πως  η Αστυνομία πρέπει να αφαιρεί τη σχετική ανάρτησή της όταν ένα παιδί ανευρίσκεται δεν υφίσταται πλέον λόγος να συνεχίζει η δημοσίευση του ονόματος και της φωτογραφίας του και να καλεί τα ΜΜΕ με ανακοίνωσή της, να διαγράψουν ή να σκιάσουν τα στοιχεία του παιδιού.

Η Οδηγία, όπως αναφέρεται, εκδόθηκε δυνάμει του Άρθρου 57(1)(γ) του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, το οποίο προβλέπει ότι, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει καθήκον να «προωθεί την ευαισθητοποίηση των υπευθύνων επεξεργασίας και των εκτελούντων την επεξεργασία σχετικά με τις υποχρεώσεις τους δυνάμει του παρόντος κανονισμού»).

«Όταν η Αστυνομία αναρτά ανακοίνωση για ελλείπον παιδί, τα ΜΜΕ πρέπει να αποφεύγουν να την «κατεβάζουν» και να την αναδημοσιεύουν. Θα πρέπει να αναδημοσιεύουν μόνο το σύνδεσμο (link) της αρχικής ανακοίνωσης, ούτως ώστε, όταν το παιδί ανευρεθεί και η Αστυνομία αφαιρέσει την αρχική ανακοίνωση, αυτή να διαγράφεται αυτόματα από τις ιστοσελίδες όπου αναδημοσιεύτηκε».

Τόσο η Αστυνομία όσο και τα ΜΜΕ πρέπει να ενεργούν άμεσα, μετά την εύρεση του παιδιού και να ελέγξουν προηγούμενες αναρτήσεις τους για να διασφαλίσουν ότι δεν συνεχίζει η δημοσίευση στοιχείων παιδιών που έχουν ανευρεθεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top