Κατήλθαν σε επ’ αόριστον απεργία - Ζητούν παρέμβαση Υπ. Εργασίας εργαζόμενοι σε ιχθυοτροφείο λόγω μη καταβολής μισθών

Κατήλθαν σε επ’ αόριστον απεργία - Ζητούν παρέμβαση Υπ. Εργασίας εργαζόμενοι σε ιχθυοτροφείο λόγω μη καταβολής μισθών

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, ζητούν οι εργαζόμενοι σε ιχθυοτροφείο στην επαρχία Πάφου, οι οποίοι κατήλθαν σε επ’ αόριστον απεργία από την Τρίτη 2 Απριλίου, λόγω, σύμφωνα με την ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, μη καταβολής των μισθών τους.

Σε ανακοίνωση της συντεχνίας αναφέρεται ότι «είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, το μισθό τους».

Προστίθεται ότι «με τον συγκεκριμένο εργοδότη έχουν γίνει επανειλημμένες εργατικές διαφορές και συμφωνίες ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για μη καταβολή των αποκοπών των εργαζομένων στα διάφορα ταμεία τους, όπως το Ταμείο Προνοίας, το Ταμείο Ευημερίας και άλλα Ταμεία, για τα οποία γίνονται αποκοπές από τον μισθό των εργαζόμενων και δεν αποδίδονται».

Η τελευταία συμφωνία, σημειώνεται, «υπογράφηκε στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων τον Φεβρουάριο του 2024 και προνοούσε διακανονισμό της καταβολής των αποκοπέντων, όμως η εταιρεία δεν υλοποίησε κανένα από τα μέχρι τώρα χρονοδιαγράμματα και δεν προχώρησε σε καμία καταβολή".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η μη καταβολή του μισθού καθώς και η αποκοπή και παρακράτηση των αποκοπών από τους μισθούς των εργαζομένων αποτελούν αδικήματα. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από τον περί προστασίας των μισθών νόμο, καθώς επίσης και να ενεργήσουν στη βάση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων για την παραβίαση των συμφωνιών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE