ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρίστανε τον ιερέα στην Λάρνακα και πωλούσε εδέσματα για υποτιθέμενη ανέγερση σχολείου στη Λεμεσό

Παρίστανε τον ιερέα στην Λάρνακα και πωλούσε εδέσματα για υποτιθέμενη ανέγερση σχολείου στη Λεμεσό

Άνδρας ντύθηκε ιερέας και με συνεπιβάτη γυναίκα με ξανθά μαλλιά, πωλεί γλυκά και εδέσματα, για υποτιθέμενη ανέγερση ειδικού σχολείου στο Καλό Χωριό Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο εν λόγω άνδρας ντυμένος ιερέας και προφασιζόμενος ότι ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, πουλάει διάφορα γλυκά για τις ανάγκες ανέγερσης σχολείου παιδιών με ειδικές ανάγκες στην κοινότητα του Καλού Χωριού Λεμεσού. Οι πολίτες διερωτήθηκαν τι γυρεύει ένας ιερέας από τη Λεμεσό σε συνοικίες της Λάρνακας, πράγμα που τους κίνησε τις υποψίες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», ο εν λόγω άνδρας ντυμένος ιερέας γυρνάει από γειτονιά σε γειτονιά, καλώντας τους πολίτες να αγοράσουν γλυκά, αφού όπως τους λέει, πρόκειται για καλό σκοπό.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, επιβεβαίωσε τα όσα καταγγέλλουν οι πολίτες στον «Φιλελεύθερο», επισημαίνοντας ότι μόλις σήμερα λήφθηκε παρόμοια καταγγελία και στα γραφεία της Μητρόπολης.

Ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ ανέφερε ότι η Μητρόπολη Λεμεσού δεν διεξάγει έρανο ούτε έχει δώσει έγκριση για πώληση εδεσμάτων ή άλλων αντικειμένων για ανέγερση σχολείου στο Καλό Χωρίο Λεμεσού. Μας υπέδειξε ακόμη ότι κανένας από τους ιερείς της εκκλησίας της Μητρόπολης Λεμεσού δεν προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, τονίζοντας ότι ενδεχομένως για πρόκειται για απάτη.

«Δεν έχει καμία σχέση με τη Μητρόπολη μας ο εν λόγω άντρας και ούτε με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος ντύνεται ιερέας με σκοπό να εξαπάτα πιστούς και πολίτες», υποστήριξε ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, καλώντας την ίδια ώρα τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Επίσης, υπογράμμισε ότι για οποιεσδήποτε πωλήσεις ή ενέργειες για βοήθεια κόσμου ή για άλλο καλό σκοπό, πρέπει να εξασφαλιστεί σχετική άδεια από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης του Καλού Χωριού Λεμεσού, κ. Παναγιώτης Χρίστου, στην κοινότητά του δεν ανεγείρεται κανένα ειδικό σχολείο ούτε υπάρχει κάποια άλλη παρόμοια ανάπτυξη στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top