ΔΙΕΘΝΗ

«Σηκωτή» πήραν οι αστυνομικοί την Γκρέτα Τούνμπεργκ σε διαδήλωση κατά των ορυκτών καυσίμων -Βίντεο

«Σηκωτή» πήραν οι αστυνομικοί την Γκρέτα Τούνμπεργκ σε διαδήλωση κατά των ορυκτών καυσίμων -Βίντεο

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ προσήχθη το Σάββατο (6/4) στη Χάγη της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion που τάσσεται κατά των επιδοτήσεων των ορυκτών καυσίμων.

Η Τούνμπεργκ οδηγήθηκε σε λεωφορείο από την ολλανδική αστυνομία μαζί με άλλους διαδηλωτές, που επιχείρησαν να αποκλείσουν έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο.

 
Η Σουηδή ακτιβίστρια συμμετείχε σε κινητοποίηση εκατοντάδων ανθρώπων και προσήχθη όταν μαζί με μια ομάδα περίπου 100 ανθρώπων επιχείρησαν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Α12.

Την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο αυτόν έχουν αποκλείσει για πολλές ώρες πάνω από 10 φορές τους τελευταίους μήνες ακτιβιστές που ζητούν να μπει ένα τέλος σε όλες τις επιδοτήσεις για τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Σε προηγούμενες κινητοποιήσεις η αστυνομία είχε οδηγήσει τους προσαχθέντες διαδηλωτές σε ένα άλλο σημείο της πόλης, όπου τους είχε αφήσει ελεύθερους χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Η τοπική αστυνομία δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top