ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγωνία για τους δικαιούχους: Στόχος να μειωθεί στις 60 μέρες ο μέσος χρόνος εξέτασης αιτήσεων ΕΕΕ

Αγωνία για τους δικαιούχους: Στόχος να μειωθεί στις 60 μέρες ο μέσος χρόνος εξέτασης αιτήσεων ΕΕΕ

Mε αγωνία εκατοντάδες πολίτες της Κύπρου αναμένουν την σειρά εξέτασης της αίτησης του για το ΕΕΕ.

Μέσα σε ένα χρόνο το Υφυπουργείο κατάφερε να μειώσει στις 90 μέρες τον μέσο χρόνο εξέτασης αιτήσεων ΕΕΕ , ο οποιός κάποτε ήταν 12 ή και 24 μήνες, σύμφωνα με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Η κ.Ευαγγέλου σε ομιλία της ανέφερε «Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της Διακυβέρνησης, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας εργάζεται με στόχο όλα τα επιδόματα, και ιδιαίτερα το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), το οποίο αποτελεί το ύστατο κοινωνικό δίκτυ προστασίας να καταβάλλεται σε όσους συμπολίτες μας το έχουν πραγματικά ανάγκη, την ώρα που το έχουν ανάγκη, δηλαδή έγκαιρα, αλλά και δίκαια».

Στόχος να μειωθεί στις 60 μέρες ο μέσος χρόνος εξέτασης αιτήσεων ΕΕΕ 

Σύμφωνα με την Υφυπουργό: «Μέσα από απλοποίηση και ψηφιοποίηση διεργασιών, τη χρήση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, και την αναδιοργάνωση του τομέα του ΕΕΕ, καταφέραμε να κερδίσουμε ένα μεγάλο στοίχημα: Την αντιμετώπιση του τεράστιου όγκου καθυστερημένων προς εξέταση αιτήσεων για το ΕΕΕ, θέτοντας ταυτόχρονα γερές βάσεις ώστε να μην επαναληφθεί. Σήμερα ο μέσος χρόνος εξέτασης αιτήσεων για το ΕΕΕ, όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο είναι 90 ημέρες, εκεί που χρειάζονταν 12 ή ακόμα και 24 μήνες για την εξέταση μιας αίτησης. Μεταφραζόμενο σε ποσοστό, ο μέσος χρόνος εξέτασης μειώθηκε κατά 74% και ο στόχος για το 2024 είναι ο μέσος χρόνος εξέτασης να μειωθεί περαιτέρω σε 60 μέρες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top